Торта са јогуртом и јагодама је најслађа посластица, а прави се брзо и лако.
Састојци:
300гр кекса, 9 супених кашика шећера у праху, пола литра јогурта, 500гр јагода, 3 кесице шлага, 450мл млека.
Припрема:
За припрему торте са јогуртом и јагодама издробите кекс да не буде преситан, додајте шећер и јогурт па добро измешајте. Од добијене смесе обликујте кору жељене величине.
За припрему фила за торту шлаг умутите са хладним млеком и поделите га на два дела.
У половину умућеног шлага додајте ситно исечене јагоде и премажите формирану кору од кекса.
Остатком шлага украсити готову торту са јогуртом и јагодама. Воће може бити по вашем укусу, али препоручујем јагоде или брескве.
Извор: erecepti.com

Топличанка је душа од жене.