Топличанка је дошла на сјајну и, пре свега, укусну идеју! Изузетне жене кувају за вас!
Једном недељно у рубрици Топличанка кува моћи ћете да пронађете омиљена јела изузетних жена.
Серију укусних рецепата отварамо чиме друго но посластицом, и то из кухиње професорке Марије Тодоровић. Рецепт за куглоф, који се заиста тако зове – Мајин куглоф – поклонила нам је уз коментар:
Ово је традиционални колач у нашој кући. Датира од првог републичког пласмана у Сремским Карловцима. За нас представља посебну драж.
Састојци:
250 гр шећера, 4 јаја, 250 гр брашна, прашак за пециво, 200 мл млека, 200 мл уља,100 гр сувог грожђа, рум, кора лимуна, какао.
Припрема:
Умутити јаја. Додати шећер, брашно, пециво, ванилин шећер и течне састојке. Поделити смесу на два дела. У један додати рум и две кашике какаа, у други изрендати лимун. Округли плех за куглоф премазати маргарином и посути брашном.
Сипати прво црну смесу, а потом жуту. Пећи на 200 степени 45 минута. Кад се охлади, извадити га из плеха наопачке. Кад се потпуно охлади премазати га растопљеном чоколадом.

Топличанка је душа од жене.