Пита са спанаћем какву нисте пробали!
Састојци:
- 4 пилећих филеа,
- 4 чешња белог лука, ситно уситњених,
- 1 супена кашика оригана,
- 2 супене кашике уља,
- ½ кашике мрвљеног сира (125гр),
- 80гр смрзнутог спанаћа, крупно насецканог,
- 120гр фета сира,
- 80гр младог лука, насецканог,
- 2 јаја,
- 2 кашике мирођије,
- 100гр маслаца, истопљеног,
- 1 главица црвеног лука, насецканог,
- 100гр маслина, насецканих на колутиће,
- 1 већи парадајз, насецкан на коцкице,
- Со и бибер, по укусу,
- 1 паковање кора за питу.
Припема:
- Зачинити пилетину маслиновим уљем, сољу, бибером, ориганом и белим луком.
- На великом тигању, на мало уља, на средњој ватри, пећи зачињену пилетину док не добије златну боју. Потом оставити са стране да се охлади и исећи на парчиће дебљине прста.
- Загрејати рерну на 200ºC.
- У чинији помешати мрвљени сир, смрзнути спанаћ, фета сир, млади лук, јаја, мирођију и бибера.
- Тепсију подмазати маслацем, а потом наређати 3 слоја кора за питу, које смо пре тога натопили маслацем (тако да коре прелазе странице тепсије са свих страна).
- Половину фета-спанаћ фила развући преко кора за питу, наређати парчиће пилетине, а потом преко пилетине развући и другу половину фила.
- Преко фила посути насецкани парадајз, црвени лук и маслине.
- Коре које прелазе странице тепсије повући ка центру тепсије, а потом све покрити са још 3 слоја кора за питу, које смо пре тога натопили маслацем.
- Тепсију прекрити алуминијском фолијом и пећи у загрејаној рерни сат времена, потом скинути фолију и пећи још 20 минута, док пита не добије златну боју.
- Оставити питу да се охлади, на собној температури, минимум, 30 минута.
- Исећи и послужити.
ПРИЈАТНО!
Пробајте рецепте за јела које Топличанка кува.
Топличанка је душа од жене.