Најлепша места за венчање у Србији

0
венчање

Није једноставан задатак одабрати простор у коме ћете прославити љубав и почетак брачног живота. Свако ко је некада био у ситуацији да размишља о прстењу, званицама, храни и музици за велике догађаје – зна колико је то захтеван и одговоран посао. Ваше венчање би на првом месту требало да изгледа онако како сте га ви годинама замишљали, а сама локација ће у великој мери одредити и стил прославе.

Захваљујући бројним ресторанима и занимљивим локацијама за венчање, Србија младенцима нуди избор за свачији укус. У даљем тексту можете прочитати где можете имати загарантовано добру прославу сходно томе желите ли традиционалну, формалну или неформалну свадбу.

Све популарнија венчања на отвореном

Последњих неколико година, београдски организатори венчања добијају захтеве да организују свадбе на местима крај река, језера и голф клубова. Рустични шмек који имају прославе венчања у природи, ком прибегавају познати, све је популарнији и у Србији. Има ли лепше декорације од природних засада цвећа, дрвореда или плантажа које ствара интимну, традиционалну атмосферу?

Осећајте се и ви као филмска звезда док судбоносно ‚‚Да!” изговарате на неком од најлепших зелених оаза опасаних рибњацима и пашњацима, које Србија има да понуди. Уколико сте одважни и иновативни, у потрази са нечим несвакидашњим и желите да се Ваша свадба памти дуже од осталих – венчање и свадба на реци, уз дугу забаву са заласком сунца омогући ће Вам управо то.

Обале Саве или Дунава у Београду су одличан избор локације за весеље уколико планирате прославу у престоници, али и остатак наше земље се може похвалити занимљивим језерима, рекама или етно селима где се може одржати венчање.

Краљевско венчање у дворцу

Да! Можда нисте знали да постоји и та могућност, али већ дуги низ година дворци у Војводини организују венчања младенцима из Србије и иностранства. Бајковито венчање у неком од најлепших двораца на Балкану, који су под заштитом државе, ће дефинитивно учинити да се на Ваш дан осетите посебно.

У дворцима као што су Фантаст (породице Дунђерски), правом драгуљу војвођанске равнице, на располагању имате ергелу од осамдесет коња, кочије, капелу и младеначки апартман као поклон за прву брачну ноћ. Осећајте се јединствено у Каштелу, који је својевремено угостио ни мање ни више него Франца Листа!

Такође, младенцима који одлуче да се тог дана определе за мирисе винограда и укус најфинијег српског вина, свадбу могу правити у шармантном простору неких од најпопуларнијих винарија у Србији као што су ‚‚Звонко Богдан”, ‚‚Шапат” и друге.

Имајте на уму да, због велике популарности, ваш краљевски дан на оваквим местима морате најавити и до неколико месеци унапред.

Интимна атмосфера у боемском делу града

Скадарлија нуди све што једна мала али незаборавна свадба треба да има! Угостите Вама најближе на свечаном ручку у неком од чувених скадарлијских ресторана који организују свадбе већ скоро двеста година. Интимна прослава уз добру музику, одличну храну и врхунско услужење ће сигурно бити пун погодак.

Песма тамбураша и уживање у топлом, рустичном окружењу најпопуларнијих ресторана у Београду пружа осећај присности и угођај какав нећете доживети на великим слављима. Овај вид прославе није органичен на Београд, јер се већина градова у Србији може похвалити боемским ресторанима, са душом!

Велико породично славље – традиција наше земље

Организовање венчања у великим ресторанима и салама за венчање далеко је популарније у нашем народу, нарочито јер је одлична прилика да се цела фамилија и пријатељи окупе на једном месту.

Уколико желите венчање и свадбу са великим бројем званица, организујте га у елегантном и пространом амбијенту ресторана који примају и до 500 званица, и истражите неограничене могућности за стварање жељене атмосфере и кетеринга који ће одушевити све госте.

Данас скоро сваки ресторан поседује професионално озвучење и расвету, као и терасе, приватне паркинге са редарима, климе и бесплатан вајфај. Храну често обезбеђује сам ресторан али обично можете и сами, из неколко менија, изабрати јела која ће се служити. За најмлађе је неретко организован посебан програм забаве у природи или играоницама са аниматорима.

Уз добар избор музике, и веселе младенце, мала је вероватноћа да ће ваши гости изаћи незадовољни са прославе. Ипак, уколико се одлучите за велику свадбу потрудите се да се, макар мало, посветите сваком госту.

На Вама је да одлучите из каквог ћете амбијента ући у брачни живот а многа места којима будете указали поверење даће све од себе да у тај живот уђете весели и растерећени. Присетите се о каквом сте венчању маштали као деца и оживите га на неком прелепом месту, са породицом и пријатељима.

Аутор: Драган Антић, Зрно знања