Завршен конкурс „Ја у слици и речи“ – ово су награђени!

0

Топличанкин конкурс „Ја у слици и речи“ још једном је потврдио да некад и тешка времена изнедре лепе ствари. Са жељом да децу мало отргну од актуелних дешавања и брига, учитељице Јелена Бабић и Љиљана Соколовић у сарадњи са редакцијом магазина Топличанка одлучиле су да у мају распишу литерарни конкурс за основце и средњошколце.

Радови који су пристигли на нашу адресу задали су озбиљан задатак жирију, али је одлука на крају донета са мишљу да ће неки нови конкурс у наредном периоду охрабрити учеснике да се поново пријаве и освоје награду.

На првом конкурсу „Ја у слици и речи“ додељене су награде за ученике млађе и старије разреде основне школе, као и једна награда за средњошколце.

Награде за млађе разреде

Прво место деле Даница Павићевић, ученица другог разреда Основне школе „Ђорђе Крстић“ из Београда и ученици I-2 Основне школе „Дубрава“ у Књажевцу. Због маштовитости, невиних дечјих мисли и чистог израза радова свих ученика учитељице Данијеле Јеленковић, жири је донео одлуку да направи уступак, те да прву награду додели целом одељењу I-2 и Даници Павићевић.

Другу награду освојио је рад ученице IV-3 одељења Основне школе „Никодије Стојановић Татко“ Дарије Стојановић, док је треће место припало ученици истог одељења Мини Ћурчић.

Награде за старије разреде

Што се тиче старијих разреда основне школе, жири је донео следећу одлуку:

Прво место деле ученици седмог разреда Анђела Јочић и Александар Анђелковић (ОШ „Вук Караџић“ Ђуприја).

Друго место деле Андријана Петровић (ОШ „Вук Караџић“ Ђуприја) и Лана Тијанић (ОШ „Никодије Стојановић Татко“ Прокупље).

Треће место припало је Јовану Шевићу (ОШ „Вук Караџић“ Ђуприја)  и Искри Јовановић (ОШ „Никодије Стојановић Татко“ Прокупље).

Награда за средњошколце

У категорији ученика средње школе истакао се рад гимназијалке Мирјане Ранђеловић, те је жири одлучио да њој додели прву награду.

Због актуелне ванредне ситуације у земљи, свим награђеним ученицима мејлом ће бити послате дипломе, а поштом награде.

Захваљујујући донаторима – издавачким кућама Службени гласник, Klett и Clio, најбољи радови ученика биће награђени књигама.

Овом приликом организатори конкурса посебно се захваљују менторима награђених ученика Данијели Јеленковић, Драгани Благојевић и Љиљани Суботић и издавачким кућама које су поклониле своја издања.

Најбољи радови биће објављени на нашем магазину у данима који следе.