Михајло, мушкарац кога нема

писмо
Фото: Pexels.com

Здраво, драги!

Не знам више ни како да ти се обратим, али драг си ми, па ћу те звати „драги“. Волим те, па бих те звала и „љубави“, али превише ми је то компликовано.

Некад ми се чини да те не знам, па бих ти персирала, као неком странцу. А онда се питам, како бих се заљубила у тебе, а да те не знам? Значи, знам те. А што се љубави тиче, то је сложена емоција, а ја сам тако једноставна.

Верујем да се смејеш док читаш ово и да негде у себи изговараш: Она је тако досадна и нападна и докле ће да умишља да је волим. Не умишљам, драги. Замишљам. Замишљам да уместо играња жмурки, играмо неку другу игру.

Жмурке нам одлично иду, а мени се плаче, јер део мене каже да би ти волео да се тако добро сакријеш, да те никада не нађем. Ја бих с тобом играла ледене чике и пустила бих те да ме ледиш у кревету, испод јоргана.

Видим, ти би се мало и тркао са мном, али не на Хисару. Ја ти се приближим корак ти побегнеш десет и ето трке. И не знам шта смо нас двоје и не знам шта је ово и има ли, ичега, међу нама?

Фото: Pexels.com

Нисмо Дарси и Елизабет, подсећамо на Лауру и Петрарку, али мени су дражи Лаза Костић и Ленка Дунђерски. Личимо на ове наведене парове, али нисмо као они. Ја себи личим на Владимира, а ти ми личиш на Годоа и ја те тако чекам и чекам, а тебе нема.

Знам да теби личим на Алису, јер пропаднем у сваку рупу коју ми живот ископа. Ако ништа друго, макар, буди мој зец, али, схватам, нећеш ни то.

Тако ме мало подсетиш и на Андрића, он је писао и маштао о Јелени, док га је волела Милица. У овом случају, ја сам Милица, а ти чекаш неку Јелену, (не мора тако да се зове), жену које нема.

Ја кад бих писала књигу, звала би се „Михајло, мушкарац кога нема“.

И тако те нема, нестајеш, нестаје и моје стрпљење и буди свестан да нећу вечно да те чекам. Поштујеш ме, о љубави се не изјашњаваш конкретно. Остајемо недоречени, а ја имам толико тога да ти кажем, али причаћемо, кад не будем имала. И не молим те, нити ти заповедам, али потребно ми је да ме волиш. Видимо се, кад престанемо да се кријемо и кад се ужелимо једно другом.

У потпису: Она која те чека.