Ђак генерације Михајло Марјановић – Привлачи ме кардиологија

михајло-марјановић
Фото: Михајло Марјановић, Инстаграм

За ђака генерације прокупачке Гиманзије ове године проглашен је Михајло Марјановић. Премда је Комисија за избор ученика генерације имала веома тежак задатак, својим успесима Михајло се за нијансу издвојио у односу на остале кандидате и стекао ово признање.

Као ненаметљив и примерно васпитан младић, након завршене Основне школе „9. октобар“, Михајло је 2017. године уписао Гимназију. У току школовања  био је веома истрајан и ажуран у свом раду, што показује и учешће на бројним такмичењима и манифестацијама.

Високо је рангиран на Књижевној олимпијади, али и такмичењима из биологије, математике и француског језика на окружном и републичком нивоу. Такође се може похвалити и првим местом на Републичком такмичењу „Традиционално певање“ у категорији соло певања.

У говору након проглашења за ученика генерације Михајло се посебно захвалио својим професорима.

– Желео бих вам се захвалити на уложеном труду и, изнад свега, на стрпљењу и упорности, јер професија којом се бавите изискује велику одговорност. Требало нас је начинити, пре свега, добрим људима у чему сте ви успели. Хвала вам што сте нас бодрили, онда када смо ми сами сумњали да нећемо успети. За моје успехе сте, великим делом, ви заслужни. Желео бих да споменем и одељење, које ме је увек бодрило и разредну која је увек била ту и „излазила ми у сусрет“ увек када је то било потребно. Овим се завршава још једно раздобље нашег образовања, ми настављамо даље, свако својим путем и надамо се да ће вам генерација 2020./2021. остати у лепом сећању. – рекао је Михајло. 

Део Михајлових планова за будућност је Медицински факултет у Нишу, али и сан да  један део студија проведе у иностранству. Како каже, привлачи га кардиологија, али му је то само тренутно занимљиво.

Поред Михајла Марјановића кандидати за ђака генерације Гимназије у Прокупљу биле су ученице Мирјана Ранђеловић, Маја Павловић, Ања Крстић и Кристина Мишовић.