У седамнаестој години од живота желим

torta-rođendan
Unsplash.com

Напунила сам седамнаест година. Породица ми склања јединицу испред година, па мисле да имам седам. Пријатељи окрећу бројеве, па се шале како имам седамдесет једну годину.

Нисам сасвим мала, а нисам ни стара. Таман толико да знам мало о животу и да га кусам кутлачом.

Од живота у седамнаестој години имам неколико жеља. Да сви моји вољени људи и ја будемо живи, здрави и срећни. Да мање стресирам породицу и да они мене мање стресирају. Да се смејем толико јако да ми се виде сви зуби, крајници, боре смејалице и да ме чује пола комшилука. Да плачем само од среће и не вриштим кад видим бубу. Да будем мало мање чупава, исто весела и за мрву више луђа и храбрија.

кристина-рођендан-торта-породица
Фото: Кристина Милошевић

Од Бога тражим нове живце, стрпљење, а може и памет. Снагу и новац нећу, не умем да баратим тиме. У седамнаестој години желим да правим још успомена са пријатељима, а можда и са дечком. Да и даље пишем о љубави и јавно прогањам суђене и несуђене момке.

Да не бежим из школе, него да школа бежи од мене. Да ме мама не грди кад добијем тројку и да ми тата чешће понавља да је свака оцена за ђака. Желим да ми тетка и даље чита мисли и да ме сваког другог дана пита: „Шта си забрљала?“, а ја да се смејем и кажем: „Ништа“. Да чешће виђам њу и моју ходајућу срећу – Дулета и да путујемо заједно. Да ми бака и даље решава све животне и љубавне проблеме реченицом: „Јеб’о му пас матер“.

И за крај, у седамнаестој години од живота желим да ми омогући да дотерана, полупијана у 5 ујутру са пријатељима плешем и да сви углас певамо: „Да смо живи и здрави још година сто, да је песме и вина и да нас чува Бог, да су најбоље жене увек поред нас, јер овај живот је кратак и прозуји за час“.