Чаробан свет филма окупио младе Прокупчане

0

Волонтерски пројекат „Чаробан свет филма“, који спровела неформална група „Филмовизионари“, реализован је 22.септембра 2021. године. Радионица је одржана у Клубу Дома културе и учесници су имали прилику да о настанку филма и својим идејама разговарају са нашим редитељем Жикицом Јовановићем.

-Нама је ово друга ШтаНамТешко волонтерска акција,коју радимо за ове две године и нама “ је веома драго и изузетна нам је част да будемо део такве волонтерске акције коју Министараство омладине и спорта Републике Србије подржава. Имали смо среће да поново ове 2021.године будемо део волонтерских акција и иницијатива у читавој Србији. Презадовољни смо одзивом деце која су похађала радионицу.

Посебно бих се захвалила Дому ученика средњих школа Прокупље, који су се такође одазвали и дали вредан допринос нашој акцији. Драго нам је да су млади имали ту прилику да чују и науче нешто ново и тако унапреде своје неформално знање. Надамо се да ће бити још оваквих акција, не само наших, које заиста доприносе младима и нашем граду .– навела је координаторка пројекта Мирјана Ранђеловић.

„ШтаНамТешко“ волонтерску акцију „Чаробан свет филма“ организовала је неформална група „Филмовизионари“ у сарадњи са Младим истраживачима Србије, Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, Тимом 42 из Лесковца, ЦеГраД-ом из Обреновца, ГМ Оптимист из Горњег Милановца Ова акција је финансирана кроз програм Млади су закон Министарства омладине и спорта Републике Србије.