У туђем дворишту је зеленија трава

devojka-statue
Фото: Pexels.com

Особа А: Видела сам данас ону малу, (име и презиме) онде на углу, (прецизна локација) како се љуби са неким дечком. Еј, љубе се насред улице, пред људима! Страшно! Куда иде овај свет? Ова младеж ништа не ваља!
Особа Б: Ма, ништа ме не чуди. Она њена мајка се три пута удавала и разводила. Ниједан брак није могла да сачува, ниједан муж јој није ваљао! Удавача! Распуштеница!
Особа А: Јао, видела сам јој овог последњег мужа у кафани. Жено, пијан к’о дупе, не може да стоји. Само даје паре оној „певачици“, сигурно је и спавао с њом. Ма и те кафанске „певачице“, све су оне курве.
Особа Б: Е, а онај претпоследњи муж јој је цео истетовиран! Оне циганске тетоваже има по руци. Одвратно! Нису „чисти“ ти истетовирани људи, имају они неку опасну страну.

СТОП! ПРЕСТАНИТЕ! Не молим вас, заповедам вам. Немојте бити малограђани, не понижавајте се. Господа вам се, потајно, смеје. Не будите смешни и глупи. Најлакше је изаћи на терасу или у двориште, скувати кафу, запалити цигарету и гледати ко шта ради. Ко је код кога дошао, када је отишао, да ли нека жена има стрије, целулит или који килограм више. Још ако ти после пренесете неком?

Па, људи! И то се не зове оговарање, то се зове: Немам своја посла и свој живот, па гледам туђе. И баш зато што је у туђем дворишту трава зеленија, нећете успети у животу. Неко је сређивао и неговао ту траву, док сте ви то посматрали, оговарали и тиме запоставили своје двориште. Да сте средили своје, не бисте имали времена да гледате туђе двориште. Исто је тако и са животом.

Али, схватам, нисте спремни да одрастете и прихватите одговорност да бисте живели (свој живот), лакше вам је да животарите (туђи). А што се посла тиче, ако немате шта да радите, радите на себи. Ах, извините, то је целоживотни процес и сређује се пуно хаоса, а ви немате храбрости да кренете.

Штета! И потрудите се да ако сте изашли из малог града или из провинције да провинција изађе из вас, јер глупо је да будете квази господа. Али, нема везе, нека вас и тако. Морамо по нечему да се разликујемо.

Шаљем љубав и поздрав господи!