Деда Мраз посетио прокупачку болницу

0
деда-мраз-болница
Фото: Љиљана Соколовић

Топличанка има дивну вест о хуманости и људској доброти за крај године. Деда Мраз је посетио прокупачку болницу. У сусрет празницима, Новој години коју сви с радошћу ишчекујемо велика дечја и учитељска срца су се запитала: да ли ће сви новогодишње празнике дочекати поред најмилијих у кругу породице?

Ученици 2-3 одељења у ОШ „Никодије Стојановић Татко“ са својом учитељицом Љиљаном Соколовић и учитељицом Јеленом Бабић из ОШ „Милић Ракић Мирко“ у Доњем Кординцу досетили су се да обрадују децу која су у болници.

Фото: Љиљана Соколовић

– Деци која су у болници у ово време додатно је тешко. Желели смо да им донесемо и ми, поред породице и медицинског особља који брину о њима, бар мало ведрог  празничног расположења. Јеленини и моји ђаци, али и нас две као учитељице, сакупили смо бојанке, сликовнице и играчке, направили пакетиће и поставили под јелку на Дечјем одељењу наше болнице. Сигурни смо да ће се малишани обрадовати и да ће им време ван куће брзо проћи уз приче, песмице, шарене стране, цртање и играње. Деци желимо брзо оздрављење, а љубазном особљу захваљујемо на лепој сарадњи и желимо им што мање посла.– рекла је учитељица Соколовић.

Сликовнице, бојанке и играчке ће остати на Дечјем одељењу болнице и користиће их и друга деца која ће се ту лечити.

Фото: Љиљана Соколовић

Овај диван гест показује да су најмлађи отвореног срца и да и ми „велики“ имамо много тога да научимо од њих. Нова 2022. година може бити добар почетак да следимо овакав светао пример.