Топличанка и Црна лисица поклониле књиге Дечјем одељењу болнице

0

Топличанка, први магазин за душу од жене, у сарадњи са Арт пабом „Black fox“, пре три месеца је покренула прикупљање сликовница и књига за децу и маме који бораве на Дечјем одељењу Опште болнице „Др Алекса Савић“.

Данас је дан када су књиге стигле у праве руке.

Ово није обична вест, па неће тако ни звучати. Прикупили смо око 200 књига, сликовница и Забавника. Рећи ћемо хиљаду пута хвала свим добрим људима који су поклонили књиге и учинили да се данас, док оздрављају, нека деца насмеју. Поред сликовница, бајки и басни, поезије за децу, успели смо да прикупимо и велики број наслова и за маме.

Управа болнице је препознала идеју као добронамерну и лепу, а ми смо се оберучке прихватили посла: позвати што више људи да буду као Топличанка – душа од жене. Међу првима, као и увек када  у Прокупљу треба учинити нешто добро и позитивно, ту су били Јешка и Шуба. Хвала што инспиришете и што сте нас заразили позитивом: „Можемо да правимо добре приче заједно!“

Данас се на Дечјем одељењу једна плавоока Марта запањила што може да изабере коју год књигу да чита. То је Топличанки довољно да измами осмех!

Хтели смо да будемо ту за оне који ће наше друштво подићи у неке нове висине – ДЕЦУ. Следеће у плану је „отварање“ једне овакве библиотеке у породилишту.

Топличнка гласа за лепе речи и још лепша дела!

Зато вас позивамо да нам пишете своје предлоге како још можемо допринети нашој заједници. Шта можемо урадити за наш град?

За све вам на располагању стоји мејл адреса kontakt@toplicanka.rs или пишите у сандуче званичне Фејсбук странице Топличанке.