5 функција због којих жене најчеће користе мобилне телефоне (а није разговор)

0
devojka-beli-džemper-mobilni-telefon
Pexels.com

Општи је став да су мушкарци ти који су више везани за технику и испробавање нових технологија. Међутим, нова истраживања су показала да и жене све више користе своје паметне телефоне и то у различите сврхе, а не само за разговор.

Мобилни телефон за жене све мање представља “практичан апарат за комуникацију”, а све више неку врсту уређаја за који су “везане” на неки други начин. Уколико је још то неки од најновијих модела, тим боље. Помоћу њега могу покренути и неке од најзахтевнијих апликација, управљање функцијама ће бити брзо и једноставно.

Они нешто старији модели можда неће моћи да испуне све нове захтеве и неће подржати неке од захтевнијих апликација, па их је можда боље продати и купити нов паметни телефон. Уколико не знате ниједну фирму која се бави откупом мобилних уређаја довољно је да у претраживачу укуцате откуп телефона Београд, Ниш, Нови Сад или место у којем живите, и добићете контакт податке.

mobilni-telefon-devojka
Unsplash.com

Наравно да је основна намена паметних телефона гласовна комуникација између људи. Међутим, данашњи телефони имају и гомилу других могућности и напредних функција, оних практичних или оних намењених забави. Ево неколико најчешћих разлога због којих жене свакодневно користе своје паметне телефоне, а да није у питању разговор.

#1 Џепни доктор

Никада раније информације нису биле лакше доступне него што је то данас. Жене су то препознале и искористиле предности паметних уређаја у интересу свог здравља и благостања. Уместо да посећују ординацију за сваки и најмањи бол, брза претрага на интернету отвара им странице великог броја медицинских часописа. У њима могу пронаћи мноштво савета како да препознају и излече неки од лакших здравствених проблема на природан начин. То су обично проблеми са варењем, херпес, бол у врату и слично.

Многе жене такође користе и одређене апликације које олакшавају праћење менструалних циклуса или чак оне које могу одредити оптимално време за покушај (или избегавање) трудноће. Наравно, наш савет је да уколико имате здравствених проблема који не престају или за које сумњате да су озбиљније природе, да ипак посетите свог лекара.

#2 Инструктор фитнеса

Животне теме као што су физичко и ментално здравље и хигијена и нега су више него икада у тренду. Зато и не чуди што се многе жене окрећу својим паметним телефонима како би испланирале и пратиле своје фитнес циљеве, мериле уношење калорија и пратиле учинак дијете на којој се налазе или проналазиле нове креативне начине вежбања. Многе апликације и онлајн платформе нуде прегршт бесплатних и плаћених онлине часова уз које жене могу вежбати у свом дому. Женама се такође пружа прилика да се повежу са другим особама које користе исту апликацију или прате исте часове, како би поделиле свој напредак и похвалиле се својим резултатима.

devojka-telefon-laptop
Pexels.com

Ове апликације понекад могу бити и захтевне јер су снимци који су постављани са високом резолуцијом, па ће телефон, уколико је у питању старији модел, теже репродуковати вежбу. Зато би била добра идеја уколико сте у могућности да продате ваш стари уређај сервисима који раде откуп телефона и уложити у куповину новог уређаја.

 #3 Приватни кувар

Са све већим приступом глобалној заједници на мрежи, пружа нам се могућност да завиримо у различите културе и традиције. Оне које нам раније нису биле познате. Имајући то у виду, нико не може тако лако савладати нове рецепте и методе кувања као што то може жена корисних паметног телефона.

Нека од истраживања су показала да преко 59% жена старости између 25 и 34 године консултују своје паметне телефоне или таблете како би одлучиле шта ће припремити за ручак или вечеру. Кување није данас више толико обавеза, колико је то прилика да се проба једна нова врста хране или доживи ново искуство. Још ако се оно подели на Инстаграму или Фејсбуку – онда је доживљај потпун!

#4 Шопинг асистент

Није тајна да жене генерално више уживају у куповини од мушкараца. За разлику од мушког света који уђе, купи и изађе из продавнице, жене “дубље залазе” у куповину. Оне активно користе онлајн купоне и промоције, па чак и траже савет од пријатеља или породице пре него што обаве куповину.

devojka-kupovina-telefon
Pixabay.com

Уобичајена активност жена је да разговарају о производима и услугама које купују. С обзиром да употреба технологије све више расте, није ни чудо што се тај сегмент комуникације преселио и на друштвене медије. Што се тиче друштвених мрежа као што су Фејсбук, Инстаграм, Пинтерест и Снепчет, статистика јасно указује на то да број жена које користе ове платформе расте брже него икада, баш као и куповина преко њих.

#5 Лични асистент

Од будилника преко метеоролога до банкарског саветника – бројне су функције преко којих жене све више зависе од паметних телефона. Осим тога, жене користе мобилне уређаје за праћење дневних активности и пословних обавеза. На овај начин оне лакше организују своје време.

У Google продавници, уколико имате Андроид, односно Apple Store Сторе-у уколико имате iPhone уређај, можете пронаћи велики број апликација за организовање радног времена. Оне могу бити изузетно корисне и помоћи вам да добијете више слободног времена.

Ово су неке од најчешћих ствари због којих жене користе своје паметне телефоне. Пробајте и ви неке од функција које до сада нисте користиле, па поделите са нама ваша искуства.