„Сиромашни Ромео“ и богатство смеха

сиромашни-ромео
Фото: Владан Милутиновић

У временима када делује да имамо све мање разлога за смех, окружени дигиталном савршеном сликом света са друштвених мрежа, постоје драгоцени догађаји који с лакоћом оплемене наш живот. Премијера позоришне представе „Сиромашни Ромео“ у Дому културе Прокупље један је од оних показатеља да уметност и даље има моћ да ослободи човека.

Под „будним оком“ и насмејаним лицима Прокупчана одиграна је представа Тодета Николетића „Сиромашни Ромео“, (режија: Тијана Петровић, асистент режије: Анастасија Цвијановић). Поред маестралног текста и узбудљивог заплета који интригира и децу и одрасле, као право освежење дошло је глумачко умеће младих аматера.

Синоћна премијера потврдила је још једном да полазници школе глуме Дома културе из године у годину напредују. Након симпатичне представе „Лажни принц Петар Пан“ и озбиљног комада „Пола пола“, у „Сиромашном Ромеу“ на позорници су заблистала млада лица и имена.

siromašni-romeo-predstava
Фото: Владан Милутиновић

Глумачки парови Луција Лакићевић и Лука Милић (Јулија и Ромео), те Милица Ристић и Никола Јеремић (грофица и гроф, Јулијини родитељи) дали су наговештај талента који ће се тек размахати. Владајући слободно сценом, уз неприметну (а увек здраву дозу) узбуђења, ови млади глумци су читав сат изазивали узастопне ерупције смеха.

Уз асистенцију подједнако талентоване Саре Аранђеловић (Жизела), Мине Денић (гроф Папагало), Милана Драмићанина (Гроф Ђорђино), Давида Окичића (Барон Салваторе), Милана Младеновића (Барон де Нико) и Павла Ивића (музикант), поменути четверац је направио фантастичан бал под маскама и врхунску забаву за прокупачку публику.

За све који су пропустили догађаје на двору Капулети, зашто је Ромео Монтеги „сиромашан“ и како љубав увек пронађе свој пут, реприза представе заказана је за среду 18. мај у 19.30 часова.