Погачијада – манифестација коју Прокупље воли

0
погчијада-пољопривредна-кола
Фото: Средња пољопривредна школа "Радош Јовановић Сеља"

У Прокупљу је одржана трећа Погачијада на Ђурђевдан, а број посетилаца и учесника потврдио је да су свима недостајали догађаји и вредни сусрети.

Љубитељи теста, пекарског умећа и традиције имали су прилику да уживају – и у погледу и у укусу разних ђаконија у Средњој пољопривредној школи „Радош Јовановић Сеља“.

pogačijada
Фото: Средња пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“

Школа је као домаћин имала свој изложбени сто, где су професори и ученици имали праву поставку – како треба да изгледа трпеза на Ђурђевдан. Управо је овај велики хришћански празник био тема такмичења, на ком се надметало седам средњих и четири основне школе.

О најбољима одлучивао је жири у саставу Милица Ђокић, Данијела Радичевић, Слађана Радоњић, Татјана Ранђеловић и Зоран Миленковић. Посетиоци су такође имали прилику да гласају и тако дају свој допринос манифестацији.

У категорији најлепша погача прву награду освојила је Средња школа „Свети Трифун“ из Александровца, другу награду Прехрамбено-хемијска школа Ниш, док је трећу освојила Биотехнолошка школа Алексинац.

Фото: Средња пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“

Најлепша погача по оцени посетилаца била је погача под бројем 8, коју су припремили ученици и и професори Средње школе из Блаца.

У категорији најлепше аранжираног стола прво место освојили су ученици Економско-техничке школе из Куршумлије. Друга награда припала је Пољоприведној школи „Соња Марковић“ из Пожаревца и трећа Пољопривредној школи из Лесковца.

Прокупачки основци такмичили су се само у категорији најлепше аранжираног стола, па је тако прво место припало ОШ „Никодије Стојановић Татко“, друго ОШ „9. октобар“, док су треће место равноправно заузеле ОШ „Милић Ракић Мирко“ и ОШ „Ратко Павловић Ћићко“.

Фото: Средња пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“

У ревијалном делу ове манифестације републичког карактера учешће су узели домаћини, Туристичка организација Прокупља, Висока пољопривредно прехрамбена школа и многи предузетници и организације из Прокупља.