Славље које се дуго памти

0

У планирању прославе, небитно да ли је то свадба, рођендан, годишњица, или журка потребно је имати на уму две кључне ставке:

  1. желимо да нам свима буде угодно
  2. желимо да нам, кад прође неко време, сећања на тај догађај буду исто тако пријатна

Ово значи да се треба побринути да атмосфера на прослави буде таква да се свако од гостију осети добродошло, пријатно и чланом “екипе” небитно да ли се ради о породици, друштву или колегама.

Такође, то значи да након, рецимо две деценије, погледом  на фотографију, или видео снимак осети исти угођај. Не постоји особа која не жели да сви гости памте њихову прославу на најлепши могући начин.

На који начин направити незаборавно славље?

Вероватно је свако био у прилици да приликом прве посете осети да је место на које је дошао толико пријатно да би најрадије из улоге госта прешао у улогу сустанара.

“Цака” је атмосфера која подржава амбијент на тај начин да се свако може осетити као да ту припада. Изазвати осећај да свако од, рецимо двеста људи које сте позвали на идеално место за свадбу, осети да је све то прављено управо за њега звучи као немогућа мисија. 

Наравно да је лакше него што изгледа, а тајна је у детаљима.

Ситнице које чине детаље за памћење

Декорација на првом месту! Сигурно је да ће вам у планирању прославе понудити одговарајуће аранжмане, али би било добро понети фотографије истих кући и мало размислити. 

Ако већ нисте стручњак за декорисање, сигурно знате шта желите, и на ту тему је потребно и причати. Могуће је да вам на први поглед све изгледа супер, и у складу са оним што сте замислили, али нек све мало “одлежи” па тек онда покрените тему поново. 

Дијалог је увек најбоље решење! Можда би нека друга врста цвећа, или другачија комбинација боја боље пристајала оном што сте замислили? 

Сигурно је да ће вам аранжери понудити мноштво опција, а на вама је да кажете о чему маштате.

Храна за милион долара

О храни се прича и кад славље прође, али се њен укус заборави за врло кратко време. Оно што се, сигурно неће заборавити јесте начин на који је све то аранжирано. 

Небитно да ли је у питању шведски сто или класично послужење, декорација саме хране памти се дуже него њен укус. 

Ако се томе додају и ситнице од избора посуђа, прибора, одговарајуће галантерија, понеког цвета, машне, траке у шармантном распореду на столу, ето и доброг угођаја колико и детаља за памћење.

Ефекти за боље расположење

Расвета може да се разигра у кључним моментима, зар не? Овакве ствари, “позадина” догађаја се не примећује док славље траја, а ако боље размислите, сетићете их се са туђих дешавања која су вам остала у сећању. 

Док још немамо своје, морамо се користити туђим искуствима, а уз то имамо и помоћ особља.

Ласери, топови, можда диско кугле… Балони и пена у могу да мењају боју у складу са расветом и тиме створе ефекат чаролије у којој сте ви главни лик.

Кутак за фотографисање

Ако не постоји можете тражити да се направи! Неколико балона, одговарајућа позадина, парче тканине, машне, цвеће, све то може бити згодан декор за фотографије са слављеником. 

Као и за декор, и овде треба пустити машти на вољу, а са особљем се договорити да све добије одговарајућу меру. 

Потребно је само одабрати тему: од романтике до модерног декора, са неколико згодних елемената може да се направи прича која ће на фотографијама остати заувек забележена.

Не заборавите вас у целој причи

Кад се склопе сви детаљи, испланирајте и вас! Немојте дозволити да се десе гапови типа да украс на вашем оделу буде сличан украсу на столу, или да хаљина има исту нијансу као завесе, или столњаци.

Амбијент је нешто у шта треба да утонемо као у емотивни јастук на коме ћемо дуго ушушкавати сећања зато их немојте покварити ситним грешкама.