Мали кухињски апарати и корисни додаци у кухињи

0
kuhinja-aparati
Unsplash.com

Чини се да данас куповина производа који су нам потребни у домаћинству никада није била лакша. Међутим, када су у питању мали кухињски апарати, понуда на тржишту је толико велика да је понекад веома тешко донети коначну одлуку о куповини жељених ствари.

У наставку текста помажемо вам да се изборите са неодлучношћу при куповини малих кућних апарата и корисних додатака у кухињи.

Додаци кухињским елементима

Велики избор артикала, различити произвођачи, као и цена, играју битну улогу при одабиру жељеног апарата или додатка кухињским елементима. Оно што је битно јесте да се не претерује са куповином ствари које би безразложно и непотребно заузеле простор у кухињи.

Фрижидер: комбиновани или не?

Један од најнеопходнијих кухињских апарата свакако је фрижидер. Може се купити неколико варијанти: комбиновани (фрижидер и комора замрзивача) и фрижидер без коморе. Могу бити самостални или уградни. Уградни се монтирају при постављању нове кухиње или њеном реновирању.

Постоји могућност каснијег комбиновања уградних фрижидера уколико сте схватили да бисте ипак желели овакав један уређај у својој кухињи. Ипак, често уме бити проблем накнадно монтирање уградног фрижидера, због додатних померања, растурања, премештања… Због тога је најбоље добро размислити о томе који фрижидер желите пре него што поставите целу кухињу.

Машина за прање судова

Уколико сте се уморили од ручног прања посуђа, а притом имате места у кухињи за машину за судове, не оклевајте да је купите. Исплатиће вам се вишеструко: штеди време које проведете поред судопере, штити руке од детерџената, боље угланца чаше него што бисте то ви учинилли уз помоћ крпе, а можете је користити и за пастеризовање зимнице.

Кварцне радне плоче

Нешто што је релативно ново у понуди на нашем тржишту јесу кухињске кварцне радне плоче. Ове радне плоче су отпорне на гребање, пуцање, непорозне су, што значи да неће упити ништа од онога што користите у кухињи. Израђују се у различитим величинама, облицима и бојама. Коју год комбинацију да направите, будите сигурни да ћете направити пун погодак.

Електрични шпорет

Какав електрични шпорет бисте волели да имате, са равном плочом или ринглама? Можда нисте сигурни како ће се равна плоча понашати када проспете нешто. Не брините. Обришите је и ствар је решена. Уколико редовно одржавате шпорет након сваког кувања, нема бојазни од било каквих тврдокорних мрља или флека. Под претпоставком да вам је битна рерна шпорета, обратите пажњу на то да ли равномерно пече.

Мали кухињски апарати

Пре него што отворите интернет претраживач и укуцате назив одређеног производа за којим сте у потрази или одете у продавницу, запитајте се шта је то што вам је заиста потребно. Често смо несвесни чињенице да ћемо одређени апарат употребити неколико пута и да ће затим наредних месеци или година само беспотребно скупљати прашину на полици.

mali-kuhinjski-aparati
Unsplash.com

Уколико отворите сајт некога од дистрибутера кухињских апарата у Србији, видећете одељак под називом   „мали кухињски апарати“. Бићете затечени великим избором понуде. Шта вам је од тога заиста потребно? Издвојили смо оне апарате за које се одлучује највећи број корисника.

Тостер

Топли сендвич тост или тостирање хлеба за спремне намазе је оно што ће олакшати брзу припрему доручка или ужине. Тостер ће одлично загрејати хлеб од јуче или од пре неколико дана и замениће свеж хлеб.

Микроталасна рерна

Имате ручак, али не и време да га загрејете у рерни или на рингли? Решење је у микроталасној рерни која ће заменити електрични шпорет и за неколико минута угрејати ручак. Водите рачуна да у микроталасну не стављате воду.

Апарат за кување на пари

Предност овог апарата је у припреми здравог оброка. Функционише по принципу сипања воде у посуду на дну апарата, док се на неколико нивоа сложивих посуда ређа поврће. Кромпир, црни лук, тиквица, броколи, карфиол, паприка само су неке од намирница које ће имати потпуно другачији укус у односу на онај на који сте навикли приликом кувања у обичној шерпи. Притом се на овом апарату могу кувати и јаја у додатну посуду за то намењену.

Апарат за споро кување

Лонац за кување или такозвани крчко користи се за кување најразноврснијих јела. Предност овог апарата је подесиво време и споро кување. Ставите жељене састојке за одређено јело у лонац, налијте воду према упутству за употребу апарата, додајте зачине и укључите дугме за кување. По повратку с посла, ручак је спреман за сервирање. Наша препорука је да пробате сармице у реновом лишћу и уверити се у невероватан укус који овај апарат даје.