Који је прави облик ноктију за вас?

0

Било да сте љубитељ стилизованих ноктију или само волите да се препустите повременом маникиру и редовној нези руку, ваш облик ноктију много говори о вама. Свакако да ће главну реч о вашем стилу и карактеру имати пре свега боја и дужина ноктију, али и сам облик може бити довољно речит.

Да ли сте некада размишљали о самом облику ноктију када сте бирали технику израде најновијег маникира? Да ли су нешто класичнији четвртасти ти који ће вам привући пажњу, краћи нокти који прате прсте или дужи, бадемасти? Погледајмо у овом тексту оне облике који су најтраженији у нашим салонима и који захваљујући професионалној Васцо опреми од недавно могу лако да се и код куће направе.

Савршено квадратни за витке прсте

Чест одабир наших дама су нокти који су под угловима од 90 степени са обе стране, а на врху: савршено квадратни. Квадратни нокти су посебно привлачни међу млађом публиком и сматрају се као веома модерним обликом. Ако имате уске подлоге за нокте и витке прсте, можете лепи и елегантно да носите овај облик. Погледајте понуде гел лакова – чврсте тамне боје изгледају сјајно на овом облику, као и артистичке шаре и геометријски наил арт.

Природни овални облици ноктију

Овални нокти изгледају веома природно, али пошто су урезани са стране, додају илузију дужине прсту. То може бити и зато што да би се постигао облик, нокат мора да расте бар мало даље од краја прста. Веома је женственог облика и одличан је за експериментисање са бојама у тренду. Заједно са смелим и неочекиваним нијансама, овај облик изгледа сјајно у црвеним и металик бојама. 

Овални нокти одражавају контуру нокта са кружном ивицом на врху. Врх вашег нокта је турпија у облику лука попут савршеног круга. Овај облик је одличан за све који желе да издуже прсте. Чини их уским и чини да широка подлога за нокте изгледа тање. И изгледа сјајно у било којој нијанси, заиста.

Благо заобљени нокти за савршену елеганцију

„Скуовал“ нокти се односе на узимање квадратног облика ноктију и омекшавање тврдих углова и заокруживање ивица док не добијете један између облик који је заобљен и у исто време елегантан. Овај невероватан хибридни облик је универзално ласкав; изгледа добро и на кратким и на дугим прстима. Ваше је само да на сајту Васцо изаберете жељену боју – овај облик је идеалан како за тамније нијансе, тако и за креч беле и светле тонове.

Нешто између за одважне

Нокти за „балерине“ опонашају облик балерининих патика тако што сужавају стране и стављају равну ивицу на врх. Овај конкретан изглед фаворизују модне личности и људи који углавном воле екстравагантне нокте. То је облик који је и шик и јак и привлачи пажњу. Једнобојне боје са мат завршним слојем најбоље изгледају на овом облику ноктију.

У облику бадема

Бадемови нокти, као што би се могло претпоставити, сужавају врхове до тачке на сваком нокту. Овај нокат је познат као најсјајнији облик ноктију у свету моде: секси, витки и јаки су одлични дескриптори за овај конкретан облик ноктију. Овај облик изгледа сјајно у голој боји, а нарочито у црвеној. Ако желите нешто у потпуности женствено, то је овај облик.

Шпицасти нокти за гламур без премца

Шпицасти нокти су дуги, шиљасти и драматични; изгледају као канџе дивљих мачака. Царди Б. је једна савремена суперзвезда која се бави овим обликом ноктију, иако сам облик датира из средине 20. века и тек недавно је поново постао популаран. Ови нокти су одлични за разметљиву, прекомерну уметност ноктију, као што су незграпни драгуљи или пуно сјаја, а што се тиче боја, све иде, али што смелије, то боље. Просто такав облик, неће трпети миран, неупадљив, беж маникир. Овај облик је идеалан за оне жене које имају истанчан осећај за моду и облачење и желе да импресионирају. Овај тренд ноктију може изгледати мало чудно ако сте ухваћени у фармеркама и мајици.

Који ћете облик ноктију да испробате на вашем следећем маникиру?

Као што видите, сваки од различитих облика ноктију изазива другачију асоцијацију, представља другачију личност и доноси различита очекивања. 

Било да желите да ваш маникир буде једноставан са заобљеним ноктима или да полудите са шпицастим ноктима попут канџи, најважније је да ваши нокти буду здрави и јаки (посебно за дуге стилове). Врло је важно да користите само најбоље производе и биљне третмане за јачање ваших ноктију како би могли да подрже било који стил. Користите препарате доказаних произвођача и већ данас закажите термин код вашег маникира. Са адекватном Васцо опремом и лаковима, то можете учинити и саме у кућним условима.