Stars fit – Место на ком брину о вашем телу

stars fit
Фото: Данијел Милојковић

Под слоганом „Ваше тијело наша брига“ Требињка Јелена Красић већ годинама са успехом води студио за спорт и рекреацију „Stars fit“. Групни фитнес тренинзи, рад са децом, трудницама и женама којима је стало да здравља и лепог изгледа – у фитнес студију се посебно полаже на дисциплину и рад.

Који су бенефити редовног и активног вежбања, зашто је свако тело прича за себе и како да се и ви покренете ове године сазнајте у Топличанкином интервјуу са Јеленом Красић.

Колико дуго постоји Старс фит у Прокупљу и како је једна Требињка дошла на југ Србије?

stars-fit-jelena

Старс фит је почео са радом 2016. године и већ 6 пуних година успјешно послује у Прокупљу. Оно што ме јако радује је управо та прихваћеност у граду. Доћи и започети посао у скроз једној непознатој средини је био један велики изазов за мене. Разлог мог доласка на југ Србије је супруг Никола, највећа подршка, али и критичар.

Како изгледа један групни тренинг у твом студију за рекреацију? На шта волиш да ставиш акценат?

Ако желите да имате квалитетне групне тренинге, гдје ћете имате видне резултате сваког појединца, онда ангажовање и залагање тренера мора бити велико. Моје дјевојке и жене су навикле на озбиљан рад и дисциплину.

stars-fit-jelena-trake

Правила су јасна, као и то да само рад и труд доводе до резултата.  Акценат увијек стављам на то да је битније тренингом и прилагођеном исхраном формирати здраво тијело, па тек онда на ред долази естетика.

Једна си од ретких које спроводе одличне планове вежбања за труднице. Како осмишљаваш темпо тренинга и који су бенефити физичке активности у другом стању? Које су мере опреза које саветујеш?

Свјест о вјежбању у трудноћи се почела мјењати, што ме јако радује. Свака жена која има здраву и уредну трудноћу би требало да буде физички активна. Наравно, све мора бити прилагођено периоду трудноће. Увијек саветујем труднице да слушају себе, јер управо то ослушкивање свог тијела, потреба и могућности нам говори колико можемо да радимо.

stars-fit
Фото: Данијел Милојковић

Бенефити вјежбања у трудноћи су велики. На првом мјесту је психо-физичка припрема труднице за сам порођај. Што је и циљ овог програма. Вјежбе дисања су јако важне, као и вјежбе јачања карличног дијела и леђа.

На друштвеним мрежама неретко делиш са пратиоцима савете и корисне стратегије за детоксикацију, активирање, здраве оброке. Шта те мотивише и где проналазиш идеје за подстицање жена на здрав начин живота?

Мотивишу ме жене које јасно знају шта желе, чему теже, које су свјесне проблема и желе промјене. Управо из тога произилазе и моје идеје, јер свако тијело је прича за себе. То је оно што пред мене ставља изазове које се трудим успјешно да савладам.

Подели са Топличанком једно искуство – трансформацију из Старс фит-а.

stars-fit

То је трансформација особе која никада није била физички активна, а имала је два велика проблема. Инсулинска резистенција и прекомјерна тјелесна тежина. Када кажем прекомјерна мислим на 25 килограма вишка. Радиле смо напорно 12 мјесеци и успјеле смо. Она је и даље дио Старсовог тима и оно најбитније, потпуно је  друга особа. Не мислим само на физички изгледа него и на психичко стање. Дијели савјете другим женама и успјешно одржава своју килажу.

Однедавно си отворила врата свог фитнес студија и за најмлађе. Деца узраста од 4 до 10 година могу да вежбају сваког уторка и четвртка у „Старс фит“ студију. Зашто си своју школицу спорта назвала здравствени фитнес и које су предности вежбања од малих ногу? Многе родитеље данас брине гојазност деце. Које савете и препоруке имаш?

Пошто живимо у малом граду наша дјеца немају велики избор у смислу спортова и физичких активности. Тако сам осмислила програм здравственог фитнеса гдје дјеца кроз игру и забаву раде на јачању свог тијела све кроз моторичке полигоне са различитим задацима. Такође, у сам програм је укључен и програм корективних вјежби.

Статистика гојазности наше дјеце је поражавајућа, а као главне кривце наводим брзину и темпо живљења  и напретка технологија. Ваше дијете неће бити гојазно ако му одузмете мобилни телефон и више шетате са њим. Наравно, исхрану морате прилагодити дјетету, избацити прерађену храну и газиране сокове и грицкалице.

Који су твоји планови за 2023. годину? Ако би могла Топличанкама да поручиш једну ствар – шта би то било?

Највећи план за 2023. годину је проширење понуде програма Старс фит-а. Надам се да ћемо у томе успјети и да ћемо следећи интервју имати баш на ту тему.

Топличанке, храните се здраво, будите активне што више и будите са људима који вам пријају и чине вас срећним.

Старс фит можете пратити на Фејсбуку и Инстаграму.