7 најбољих поклона за жене за све прилике

0
poklon-crvena-masna
Pexels.com

Одабир идеалног поклона за маму, сестру, пријатељицу, супругу или девојку многима уме да зада главобољу. Било која прилика да је у питању, нема сумње да се свака жена обрадује знаку пажње, али и лепом поклону.

У наставку текста прочитајте идеје за најбоље поклоне за жене, који ће их сигурно одушевити у свакој прилици.

#1 Парфем – увек идеалан поклон

Квалитетни женски парфеми су увек савршен поклон за све даме које обожавају да лепо миришу. Са овим поклоном нећете погрешити ма о којој прилици се радило – празници, рођендани или годишњице.

При одабиру парфема, узмите у обзир лични укус особе којој поклањате. Уколико већ знате које брендове и мирисе она преферира, одаберите њен омиљени или парфем који недостаје њеној колекцији.

Са друге стране, ако ипак нисте сигурни које ноте она преферира, истражите популарне парфеме и њихове ноте и одлучите се за онај за који сматрате да ће најбоље да јој пристаје.

#2 Мирисне свеће – за љубитеље пријатног амбијента код куће

Мирисне свеће као декорација за дом су одлична опција за све жене које воле да уживају у пријатној атмосфери у својој кући. Овај поклон није само практичан, јер свакој просторији обезбеђује пријатно светло и амбијент, већ разним варијацијама мириса и освежава.

На тржишту се могу пронаћи разне величине, облици, боје и мириси ових свећа, па тако од суптилних и једноставних, можете пронаћи и велике свеће у облицима цвећа.

Уколико желите да направите поклон сет, уз њих можете додати и украсне јастуке, вазе или рамове за слике и тиме употпунити овај поклон за декорацију дома.

#3 Књиге – одличан поклон за све колекционаре

Књиге су савршен одабир поклона за све жене које у слободно време воле да читају. Било да је она љубитељ научне фантастике, романтике, мистерије или било ког другог жанра, књига је увек добар и персонализован поклон.

Такође, ако вам је познат укус особе којој поклањате, ако знате њеног најдражег аутора или омиљени жанр, узмите јој књигу која ће се лепо уклопити у њену досадашњу колекцију. 

Уз то можете поклонити и неки занимљив обележивач стране, уз који ће јој свако читање бити још лепше искуство.

#4 Аксесоари – за лични печат сваком стајлингу

Аксесоари могу бити универзалан и добар поклон за сваку прилику, посебно женама које воле да додају завршни детаљ свом стајлингу. Од уникатних комада накита, преко практичних торби и шалова, па све до аксесоара за косу, одаберите оно што највише пристаје особи којој поклањате.

davanje-poklona-masna-ruke
Pexels.com

Шалови су популаран аксесоар који сваком стајлингу додаје различите боје и текстуре. Од танких и лаганих, све до вунених зимских, постоје разни шалови за сваку сезону, па их можете пронаћи током целе године.

Поред тога, одличан детаљ на и најједноставнијим издањима су јединствене огрлице, минђуше, беџеви и наруквице. Овим аксесоарима ће се обрадовати свака женска особа, а посебно уколико добро познајете њен стил и одаберете идеалан комад по њеном укусу.

#5 Ваучер за СПА и велнес – опуштајуће изненађење

Ваучери за СПА и велнес су луксузан поклон за све жене које воле да воде рачуна о себи о свом изгледу. Постоји много опција за одабир, од масажа лица, масажа леђа, па све до целодневних спа пакета.

Размислите о преференцијама особе којој поклањате и искуствима у којима би она највише уживала. Тако, масажа дубоког ткива може помоћи у ублажавању стреса и наптерости, док обнављајуће маске за лице помажу у освежавању и ревитализирању коже.

Целодневни пакети могу пружити бег од свакодневних обавеза и омогућити одмор и опуштање. У њих могу бити укључене и парне собе и разни типови када за купање и соба за релаксацију.

#6 Незаборавно искуство – поклон који се памти

Приредите незаборавно искуство драгој особи на поклон и сигурно ће га памтити целог живота. Од авантуристичких активности попут лета балоном и падобранства па до културних искустава попут часова кувања или посета музејима, постоји безброј опција.

Авантуристичке активности су идеалне за све који уживају у узбуђењу и адреналину. Таква освежавајућа искуства остављају без текста и оне са најизбирљивијим укусом.

Са друге стране, искуства попут дегустације вина, обилазака музеја или разни часови кувања пружају пажњу да се научи нешто ново, а истовремено омогућавају љубитељима ових хобија да уживају у својим страстима.

#7 Собне биљке – декоративне и корисне

Собне биљке су практичан поклон јер су истовремено лепе као декорација и корисне свима који воле да се баве баштованством. Размислите о стилу декорације дома и количини природног светла при одабиру биљке.

Можете одабрати разне типове и величине биљака, па тако од најмање саксије са дрветом пара, па све до велике замије, избор је заиста широк. Уколико знате укус или досадашње одабире жене којој поклањате, најбоље је да се одлучите за ону која ће се лепо уклопити.

Свакако, идеалан поклон умногоме зависи од личног стила особе којој намењујете поклон. Оно што се највише вреднује је знак пажње, па тако, за који год поклон да се одлучите, ваша драга особа ће сигурно бити изненађена.