Светски дан поезије – 21. март

0
песма

У Бајчинцу, издвојеном одељењу ОШ ,,Милић Ракић Мирко“  у Прокупљу обележен је Светски дан поезије у организацији учитељице Јелене Ђорђевић и наставнице енглеског језика Амеле Јоксимовић.

У току радионице ученици су се путем презентације  упознали са животом и радом песника који су присутни у читанкама од првог до четвртог разреда. Песме Јована Јовановића Змаја и Љубивоја Ршумовића за које је написана мелодија ученици су певали, а уз неке и играли у оквиру Караока.

деца-светски-дан-поезије

Након илустрација омиљених песама ученици су добили радне листиће са питањима у вези радионице. Задатак ученика био је да напишу  име омиљеног песника, имена бар три песника о којима су слушали на радионици, назив песме која је на њих оставила највећи утисак, да је илуструју као и да израчунају колики је био животни век наведених песника. 

Пролећни празници су у знаку цвећа, а цветови су својом лепотом често инспирисали песнике. Ученици су у другом делу радионице имали прилику да науче две традиционалне песме на енглеском језику –  „Ring a Ring o’ Roses“  – верзију песме „Ринге ринге раја“ и „Roses Are Red“, познату песму из споменара. Затим су исписивали ове стихове и  украшавали их цветним мотивима. 

У оквиру последње активности ученици су помоћу смајлија показали како су се осећали на крају радионице.

Јелена Ђорђевић, проф. разр. наставе