Петар Жујовић, помоћни тренер РК Партизан: „Озбиљно смо схватили Рукометни клуб Топличанин.“

0
рукомет
Фото: Ђорђе Вучинић

Судећи по речима помоћног тренера Рукометног клуба Партизан из Београда, ова субота је била врућа, јер се у Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“ играо добар рукомет.

Иако је тренер Рукометног клуба Топличанин Златко Петронијевић био веома скроман и рекао да је Топличанин слабија екипа, Петар Жујовић истакао је да је утакмица са Топличанином схваћена веома озбиљно и да је ово вруће гостовање, јер место на табели не открива право стање ствари. Топличанин, иако предзадњи на табели, играо је спремно, мада ослабљен одсуством најбољег рукометаша Пејић Жељка.

рукомет
Фото: Ђорђе Вучинић

„Једна лепа утакмица са пуно гледалаца на трибинама што је похвално за рукомет и за све љубитеље овог спорта. Партизан је био бољи и честитам им на победи! Онолико, колико смо могли да пружимо отпор Партизану, ми смо пружили. Можда су наши играчи мало подлегли атмосфери, јер је било пуно навијача Партизана.

Партизан је једна изузетно добра екипа, млада, перспективна. Играју, имају велики број утакмица, што у Европи, што у нашем првенству и то њима много значи. Играју јаке утакмице и када дође једна слабија екипа, каква смо ми, са дна табеле, онда они играју растерећено, много лакше и поведу са десет разлике. Ми нажалост, немамо те могућности.  Припремали смо се добро, тренирали, али ово је све, што смо смо могли да урадимо вечерас.  Позивам све, који воле рукомет да нас испрате до краја првенства. Играмо још са екипом Дубочице из Лесковца и Пролетера из Зрењанина у задњем колу. Три тешка гостовања су пред нама – Црвена Звезда, Металопластика и Војводина. Очекујемо да ће подршка доћи да нас бодри“, рекао је Златко Петронијевић.

рукомет-навијачи-партизан
Фото: Ђорђе Вучинић

По речима помоћног тренера Рукометног клуба Партизан, екипа Топличанина је сјајно вођена, има добре појединце и зато је ова утакмица схваћена озбиљно.

„Изузетно сам срећан што сам дошао у Прокупље, јер је Прокупље једна рукометна средина, где је атмосфера сјајна. Озбиљно смо схватили ову утакмицу, иако је Рукометни клуб Топличанин предзадњи на табели, али то не одражава право стање ствари. Место на табели не показује квалитет екипе Топличанин, која има добре појединце. Добро смо се спремили за ово вруће гостовање, схватили га крајње озбиљно и победили смо. Волео бих да навијачи Партизана из Прокупља могу да нас бодре на свакој утакмици, јер смо захваљујући њима, играли петдесет посто боље, јер њихова подршка са трибина много значи овој нашој младој екипи играча. Са задовољством ћемо опет доћи у Прокупље. Партизан је тим, никада се не ослања на појединце и поручујем младима да игра зависи од целог колектива“, истакао је Петар Жујовић.

петар жујовић рукомет
Фото: Ивана Ђурковић

И навијачи Партизана остали су доследни и пружили немерљиву подршку овој екипи. Бодрили су и млади и нешто старији гледаоци и свакако да је утакмица оставила утисак на љубитеље рукомета.

Утакмица 21. кола Аркус лиге, завршена је победом Рукометног клуба Партизан, резултатом 27 : 40.  Већ у првим минутима, Партизан је убедљиво повео. Заслужена победа Партизана у Прокупљу, можда ће бити мотив за већи труд Рукометног клуба Топличанин на предстојећој утакмици са Звездом у Београду.

И у Спортској хали „Др Зоран Ђинђић“, врућа атмосфера, пробудила је суботу и подигла љубитеље спорта на ноге.