ДСК: ОКУПЉАЊЕ КЊИЖЕВНИЦА И ДОДЕЛА НАГРАДА

0

Друштво српских књижевница симболичним окупљењем поред споменика Јелени Димитријевић у Тврђави у Нишу доделило је награде за 2022. годину. 

Драгица Стојановић, песникиња из Зрењанина, добитница је плакете „Јефимија“ за рукопис поезије „Мастер клас“, а Душица Мрђеновић награде „Јефимијина похвала“ за најбољу песму „Песма која се тешко чита“. 

Олгица Цице из Требиња добитница је плакете „Повеља кнегиње Милице“ за најбољи прозни рукопис за 2022. годину.

Друштво српских књижевница је неформална организација која се бави оснаживањем жена у књижевном стваралаштву. До сада су објавиле два заједничка зборника „Јефимијин круг“ и „Љубав у јесен“.  Награде је уручила представница ДСК-а Милица Миленковић.

На окупљању су се придружиле Милена Јовић, књижевница из Ниша која је радила дизајн корице зборника „Љубав у јесен“ и Даница Петровић, глумица из Београда.

„ЈЕФИМИЈИНА ПОХВАЛА“ ЗА ДУШИЦУ МРЂЕНОВИЋ

Душица Мрђеновић
Душица Мрђеновић

Душица Мрђеновић добитница је награде „Јефимијина похвала“ за најбољу песму послату на конкурс Друштва српских књижевница у 2022. години. Песникиња Мрђеновић добила је награду за песму „Песма која се тешко чита“. 

„ЈЕФИМИЈА“ ПЕСНИКИЊИ ДРАГИЦИ СТОЈАНОВИЋ

Душица Мрђеновић
Душица Мрђеновић

Драгица Стојановић, песникиња из Зрењанина, награђена је плакетом „Јефимија“ за најбољи рукопис поезије послат на конкурс Друштва српских књижевница 2022. године. 

Песникиња је награђена за збирку „Мастер клас“.

ОЛГИЦИ ЦИЦЕ НАГРАДА „ПОВЕЉА КНЕГИЊЕ МИЛИЦЕ“

Олгица Цице
Олгица Цице

Олгица Цице, књижевница из Требиња, добитница је награде „Повеља кнегиње Милице“ за рукопис прозе „Искре у тами“ коју додељује Друштво српских књижевница.