Одлике модерних дневних соба

Декорације и елементе модерних дневних соба красе минималистичне линије, функционалност, аутентичност и пријатна комбинација колорита. Уколико планирате уређење дневне собе, у наредним редовима текста прочитајте проширену листу главних одлика дневних соба опремљених у складу са актуелним трендовима.

Поставите елегантна собна врата

Врата су први детаљ који гости уоче приликом уласка у просторије дома, тако да је њихова улога круцијална. Собна врата модерних дневних соба красити елеганција и сведеност, док су боја, облик и избор материјала увек усклађени са композицијом простора. Потрудите се да пронађете савршено модерно решење за улаз у дневну собу.

Уникатна расвета

Дневна соба је место окупљања, тако да би атмосфера морала бити апсолутни приоритет. Разноврсна понуда расветних уређаја ставиће вас на праве муке, а наш савет је да модернизовање простора започнете од РГБ уређаја. Пре свега, ту мислимо на самолепљиве траке, које због изванредне флексибилности можете поставити иза било ког комада намештаја. Надаље, размислите о увођењу ЛЕД панела, хексагонских светала, шинске расвете или евентуалних РГБ лустера. Елегантне лампе су саставни део модерних просторија, тако да се и оне морају наћи на вашој листи.

Природно осветљење

Ослањање на дневно осветљење је одувек у тренду. Уколико сунчеви зраци не допру до вас, размислите о монтирању већих прозора те куповини тананих, наизглед потпуно прозирних завеса. Осим тога што ћете, сасвим извесно, смањити потрошњу електричне енергије, оваквом стратегијом ћете повећати продуктивност у просторији. Бенефити великих прозора огледају се и у менталном благостању, као и побољшању психофизичког здравља. Наравно, висок доток природног осветљења ће бити неопходан уколико планирате да гајите собне биљке.

Саксије са зеленилом

Живописно биље је стандардни елемент сваке модерно опремљене дневне собе. Саксије са високим биљкама требало би поставити у углове просторије, док би минијатурно зеленило било пожељно оставити код прозора. У случају да гајење зеленила сматрате крупном обавезом, окрените се вештачким собним биљкама. Премда фејке неће освежавати простор кисеоником, и даље ће бити коректна алтернатива. Набавите и стоне саксије са вештачком декорацијом.

Зидне технике

У последњих неколико година већина људи бира иноватнивне зидне технике уместо традиционалног кречења. Ево неколико корисних и модерних решења за трансформисање ваших зидова:

  • Декорит
  • Сахара
  • Пустиниска олуја
  • Травертино

Комбинацијом неке од наведених зидних техника са минималистичним зидним летвицама дефинитивно ћете модернизовати дневну собу.

Декоративне зидне летвице

Зидне летвице су невероватном брзином освојиле тржиште, тако да тренутно важе за горећу тему. Монтажа је изузетно једноставна (можете их лепити или шрафити), а краси их модеран и елегантан изглед. Углавном се постављају на зид са телевизором.

Телевизор на носачима

Модерно уређење ентеријера подразумева постављање телевизора на носачима, тако да би што пре требало отићи у куповину. Овим потезом се постиже футуристички изглед зидова, а нарочито уколико су сви каблови сакривени у каналицама или између преградних зидова. Алтернатива зидним носачима може бити и мобилна рука за телевизор, чија флексибилност омогућава функцију померања или адаптирамја угла за гледање. Телевизор би требало поставити тако да у седећем положају буде у висини погледа. Све преко или испод тог нивоа може покварити утисак. Сходно томе, потрудите се да пронађете савршено место за ваш телевизор.

Детаљи који чине дневну собу модерном

Модерни ентеријери су карактеристични по сведеним и мининалистичним линијама, тако да читаву просторију треба опремити у мање је више стилу. Лепота је некада заиста у детаљима, а ево неколико примера који вам могу бити корисни приликом адаптације просторија:

  • Минијатурне урамљене фотографије нису наметљиве оку посматрача, али су и даље корисно решење за модерно декорисање соба.
  • Елегантне полице за вина или друге врсте напитака су квалитетан детаљ за дневне собе са трпезаријама.
  • Подне облоге су круцијална ставка – чупави теписи у комбинацији са паркетом или ламинатом биће адекватно решење за мање дневне собе, док би за веће просторије требало размислити о ливеним подовима или плочицама. Округли теписи су такође модерно решење.
  • Лазy багови, табуреи и фотеље су неизоставни детаљ модерних дневних соба.
  • Летеће полице су карактеристичне по мининалистичном дизајну, тако да би се дефинитивно морале пронаћи на вашој листи декора. На њима можете поређати омиљене књиге или фигурице.

Надамо се да ће ова кратка листа предлога бити корисна приликом модернизације ваше омиљене просторије.