Модеран изглед кухиње у пар корака

Уколико желите да обезбедите модеран изглед кухиње, постоји много једноставних и креативних начина да то и постигнете. Од колорита, расвете и декорације па све до интеграције паметне технологије, овај текст ће вам открити како да створите кухињски простор који је естетски привлачан, али истовремено и функционалан за свакодневну употребу.

Потпуно друга палета

Како бисте комплетно освежили кухињски простор, саветујемо да, у поређењу са тренутним дезенима, одаберете потпуно нову палету боја. Уколико тежите необичном изгледу, предлажемо да одаберете једну боју (рецимо црну) у чијем ће правцу, од ормарића па све до плочица, ићи комплетно адаптирање кухиње. Са друге стране, ако желите нешто суптилнији изглед, размислите о комбинацији неколико пастелних дезена. Хладни колорити ће уједно учинити да ваш куварски кутак изгледа визуелно веће.

Нове плочице – скупо али исплативо

Постављање нових подних и зидних плочица ће срезати добар део вашег буџета намењеног за реновирање, те сасвим извесно одузети највише времена од свих аспеката читавог процеса. Међутим, уколико сматрате да су тренутне плочице дотрајале,  замена ће бити неопходна. Саветујемо да одаберете велике квадратне плоче (беле или црне) са имитацијом камена, мермера или кварца.

Освежите кухињске ормариће

Најједноставнији начин да освежите изглед кухињских ормарића јесте да их префарбате у другу нијансу. Ипак, како овај процес изискује пуно времена за брушење, фарбање те финално сушење подлоге, наша препорука је да се окренете једноставнијој опцији – а то је прелепљивање самолепљивих тапета. Готово свака робна кућа поседује ове самолепљиве декоре, а исти углавном долазе у ролнама од пет метара. Прорачунајте колико ће вам тапета бити потребно те се упустите у вишесатну забаву лепљења.

Радна плоча као централни део

Замена застареле дрвене радне плоче модернијом и квалитетнијом наследницом ће бити нужна уколико желите да постигнете савремени изглед у кухињи. Кварц радна плоча ће, у том случају, а због своје дуготрајности, издржљивости и завидног естетског потенцијала бити најпогоднија опција за главни пулт кухиње.

Уклоните хромиране предмете

Уколико сте и ову сезону прегурали са сјајним предметима у кухињи, право је време да исте коначно елиминишете. Хромиране ручке на елементима, као и славине са великим одсјајем су сада већ застарели тренд, тако да би требало пронаћи савременија решења. Куповина минималистичних батерија за судоперу у црној боји ће бити адекватна опција за већину кухиња уређених у модерном стилу, али ви свакако добро истражите понуду у продавницама.

Купите нове уређаје

Стари кухињски уређаји могу бити изузетно неефикасни и нефункционални у модерно адаптираном простору, тако да би, уколико буџет то дозвољава, требало набавити и нове апарате. Захваљујући минималистичном дизајну и великом броју паметних функција модерних кухињских уређаја, оваквим потезом ће ваша кухиња попримити потпуно футуристички изглед. Вреди поменути да су нови уређаји енергетски ефикасни, па бисте оваквом куповином уједно могли утицати и на смањење месечне поторшње струје.

Елегантни расветни уређаји

Свесни смо да тржиште расветних уређаја нуди прегршт погодних решења, али вреди напоменути да не би требало претеривати са изворима осветљења, а поготово уколико вас финансије ограничавају. У том случају предлажемо да традиционалне и рустичне лустере замените уградним ЛЕД панелима или модерном шинском расветом. Са друге стране, ако располажете издашним буџетом, за потпуно футуристички доживљај, препоручујемо да набавите умрежене смарт расветне системе, који се могу укључивати преко апликације или гласовном командом.

Свеж изглед столица

Ако поседујете кухињу са трпезаријом, један део буџета одвојите и за куповину нових кухињских столица. Црне столице од еко коже су модерно и софистицирано решење, али се уз детаљније испитивање понуде свакако може појавити и још неколико симпатичних опција. Ако пак не желите да трошите новац на нове столице, саветујемо да размотрите куповину платнених навлака за старе столице.

Елегатно посуђе

Чињеница је да не морате трошити превише новца на посуђе како би ваша кухиња (понајвише трпезаријски сто и кухињско острво) изгледала луксузно. Заправо ћете у готово свакој кинеској радњи моћи да набавите јефтино посуђе које одише елеганцијом. У крајњем случају, понуду свакако можете истражити и на интернету.

Модерна решења за прозоре

Премда на први поглед не делује тако, још један користан начин за постизање модерног изгледа у кухињи може бити и куповина нових завеса. Савремене солуције, попут роло-завеса, непрозирних платна или плистираних застора морају бити ваш приоритет, а све због луксузног изгледа те изузетно једноставног одржавања. Колорите завесе би подразумевано требало упарити са осталим дезенима у кухињи. Што се тиче прозорске клупе, на њој можете сместити неколико саксија са природним или вештачким биљем.

Надамо се да смо вам понудили добре одговоре на питање како постоћи модеран изглед кухиње.