Портал „Моје дете“ – вежбаоница за бољи свет

Свесни и самосвесни родитељи и наставници, окружење које разуме потребе детета, књиге, уметност, спорт, све оно што можете замислити као предуслов за срећно детињство – наћи ћете на порталу „Моје дете“.  

Ово виртуелно игралиште за децу, родитеље и наставнике постоји више од две године, а на њему се поред игара и занимљивости можете упознати са важним животним истинама и научити неке битне лекције: и као дете и као родитељ.

Фото: Моје дете

Поведен питањима шта је то што је сваком детету потребно, платформу „Моје дете“ покренуо је инжењер пословне информатике Предраг Конатаревић. Густа мрежа сталних и повремених сарадника у континуитету одржава квалитет овог информативног магазина, те можете читати о породици, о школи, о књигама и здрављу. Посебна лепота овог портала крије се у честим ликовним и литерарним конкурсима којима се подстиче машта код деце, критичко мишљење и пре свега уживање у стварању од малих ногу.

– Ми се заиста трудимо да им на најбољи могући начин помогнемо, да деци али и родитаљима олакшамо живот. Објавили смо око 1200 чланака. Сваки од њих у корист деце и родитеља. Сваки од њих за, а не против породице. У данашње време превише је мало медијског простора посвећеног деци, а образовног програма скоро и да нема. Стиче се утисак да деца више нису приоритет. У вечитој трци за новцем који, узгред речено, и није мерило среће човека, све се више занемарују права деце. Све се више гази по моралу и породичним вредностима.  Не можемо да управљамо телевизијским шемама, али можемо својим животима и свакако животима наше деце. Наставићемо да привлачимо и окупљамо талентовану децу, одговорне и савесне родитеље, учитеље, наставнике и све оне којима је приоритет дете као најважнија јединица друштва. – каже Предраг Конатаревић, уредник и власник сајта „Моје дете“.

Фото: Моје дете

„Моје дете“ је база дечјих литерарних радова, књижевних текстова, али и родитељских и наставничких искустава проверених и примењених у пракси. Уреднички тим чине Драган Антић, блогер и уредник, професор разредне наставе и књижевни стваралац Славица Бјелић, доктор филолошких наука Мирјана Бојанић Ћирковић и Бранкица Црноглавац, студенткиња српског језика и књижевности на Филозофском факултету у Нишу.

Уредништву је недавно допао и тежак задатак да одреди најбоље радове на конкурсу „Пробудимо успаване речи“. Приситигао је велики број оригиналних и квалитетних радова, што још једном потврђује да на овом порталу заједно расту – и уредници и деца. Из уредништва позивају ученике да се одазову и сталном конкурсу „Подели дар“.Тема је слободна, а најбољи радови се бирају и објављују једном месечно.

Магазин „Моје дете“ је оаза знања, искустава и забаве у којој сви раде на заједничком циљу: подизању здравог и срећног детета, али и здравог и срећног родитеља. То је вежбаоница за  бољи свет.

Топличанка је запратила и Фејсбук страницу магазина.

Запратите и ви, јер на порталу „Моје дете“ уживају и родитељи и деца.