Декупаж – уметност за стрпљиве

0
декупаж

Декупаж – то је кад лепиш машту за дрво или стакло. Последњих година изузетно популарна техника украшавања предмета, па и одеће, декупаж је постао лекција из стрпљења. Често можете чути у круговима људи којима је декупаж хоби да је то вештина и да се може усавршити. Међутим, сви се слажу да се ни у декупажу, као ни у животу, ништа не дешава преко ноћи.

Захваљујући интернету, о самој техници данас је лако сазнати заправо све. Топличанка ће вам испричати нешто o чему још не знате. То је енергија и инспирација на бесплатној радионици декупажа  за децу у Арт пабу „Black fox“. Бесплатна радионица не значи само бесплатан улаз, већ комплетан материјал. Уз то, сви који су дошли добили су нешто што нема цену – позитивну и креативну атмосферу.

декупаж

– За радионицу сам се припремила гледајући клипове по интернету, па сам у глави скоцкала како то може да се поједностави и спроведе на радионици за најмлађе. Сви имамо у кући старе тегле, чаше , бокале… Препарирала сам елементе бојом за бетон која треба да буде светле боје да би касније детаљи фино дошли до изражаја. Са салвета се исече детаљ (први, шарени слој). На елемент се намаже мало лепка за дрво и прислони детаљ од салвете. Нежно се поквашеним сунђером пређе преко детаља. Чаролија је готова! Декоративно је и забавно. Посебну захвалност дугујем мојим цурама Ивани Ивковић, Ивани Милосављевић, Марији Радојковић и Марији Окичић. Екипа је све већа. Несебично се дају. Родитељи су такође укључени, па је чаробна прича из кућице наше комплетна. – испричала нам је сликарка Јелена Митић.

декупаж

О чаролији коју деца унесу у паб, али и о чаролији коју у пабу на радионицама створе може се говорити довека. Оно што ову причу чини посебном јесте што су се на једном месту нашли декупаж – уметност за стрпљиве и нестрпљиви уметници. Као резултат, на крају радионице, није се издвојило ниједно ремек-дело.

Напротив, настала је читава колекција уметнина.

Топличанка је исто, иако је закаснила на декупаж радионицу, створила једно уметничко дело.

декупаж