Рецепт за воћни колач

0
воћни колач

У оквиру серијала Изузетне жене кувају за вас представљамо вам рецепт за воћни колач. Једном недељно у рубрици Топличанка кува моћи ћете да пронађете омиљена јела изузетних жена. Ове недеље вам откривамо рецепт Сузане Томић, девојке која је умесила свој сан.

Прво направити патишпањ:

3 јајета, 2 и по шољице брашна оне старинске мале, 2 и по шољице шећера, 1 прашак за пециво, 1 шољица млека, 1 шољица уља. Умутити састојке редом и прелити у подмашћен плех 20×30 у загрејаној пећници на 200 степени,20 минута. Моја пећница је јака тако да ја печем на 180 степени 10 минута ?

Воћни слој:

1 килограм смрзнутих вишања и пола кг шећера у 1 литар воде скувати. Затим, воће извући и поређати по патишпању ,који се у међувремену охладио. А у део са водом додати 3 пудинга од ваниле. И скувати. Када се згусне,прелити преко воћа. Најбоље је овако да се охлади преко ноћи у фрижидеру да се натопи кора. Када се колач добро охладио,умутити 200 грама шлаг пене са водом и премазати преко ?

Bon apetito!  ?

Овај воћни колач можете направити са воћем које желите. Мој омиљени је са јабукама, а ви сами одлучите које вам се воће највише допада у овој комбинацији,