Кад се уметница лати кухињског алата – настају ремек-дела. У серијалу текстова Изузетне жене кувају за вас стиже рецепт за тирамису. Овај тирамису припремила је изузетна жена и вајарка Милена Вукајловић.
Састојци:
300 гр медењака, 60мл вина, вишњевача, пудинг од павлаке, шећер, цимет, 300мл млека, кисела павлака.
Припрема:
300 гр медењака исецканих на коцкице и прелити са 60мл вина и 3-4 кашике вишњеваче. У другој посуди скувати пудинг од павлаке са 4 кашике шећера, кашичицом цимета и 300мл млека. Кад се пудинг охлади додати 1 киселу павлаку и помешати па у све то ставити исецкане медењаке. Ту смесу ставити у пластичну кутију или плех, изравнати и посути како прахом, најбоље да одстоји пар сати да се добро охлади.
Топличанка је душа од жене.