Шта је мадеротерапија и зашто треба да је пробате?

мадеротерапија-оклагије

Мадеротерапија  је доказ да корисне ствари потичу из Латинске Америке. Под стресом сте, са пар килограма вишка или пак без екстра килограма, а опет са чувеном „наранџином кором“ у пределу бутина и задњице. Пробале сте све: антицелулит креме, кориговану исхрану, масаже, али без успеха и ефекта. Онда, сигурно нисте пробале ову масажу!

Шта је то мадеротерапија?

Мадеротерапијска масажа је техника којом се уклања целулит, а подразумева  низ учесталих покрета помоћу оклагија. Оклагије су дрвени елементи којима масер третира проблематична подручја на телу. Њима се стимулише лимфни систем тела да ослободи накупљене токсине, масти и целулит. Досадни целулит важи за једног од највећих непријатеља жена, па чак и оних које су физички активне. Веома је тешко ослободити се овог болесног ткива људског тела, али уз мадеротерапију то више није недостижан сан. Серијом ових масажа целулит се разбија у ситне комадиће, смањују се испупчења на кожи, да би на крају „наранџина кора“ била потпуно испеглана.

Посебно дизајнираним оклагијама врши се јак притисак на целулит, а уз то се уклањају масне наслаге и токсини из коже. Ова метода је природна, тако да нема опасности од алергијских реакција.

Колико третмана је потребно за видљиве резултате?

Да би мадеротерапија била делотворна, мора да постоји континуитет. Лиценцирани мадеротерапеут Душан Влаховић користи ову технику масаже од 2017. године и тврди да је код мадеротерапије најзначајније да се масаже обављају свакодневно, најмање десет дана заредом да би имале ефекта. Због тога се она уклапа са циклусом жене, јер се извођење ове антицелулит методе када жена има менструацију не препоручује.

Често постављено питање које се тиче мадеротерапије јесте и оно да ли је то болан третман. Према физиотерапеутима, болна може бити прва масажа, јер је то први сусрет коже и ткива са притиском ове врсте. Оклагијама ситног и крупног рељефа третирају се ноге, задњица и сва она подручја на телу која целулит напада. Свака масажа траје у просеку 90 минута. Бол је јачи тамо где има више целулита.

Коме треба мадеротерапија?

Мадеротерапија није само антицелулит техника. Она је добра и за опуштање ума и тела. Уз помоћ ове методе убрзава се метаболизам, стимулише лимфни систем, а кожа ослобађа отрова. Једна од предности је и разградња масти, као и затезање мишића и тела. То је разлог због чега је мадеротерапија чето избор професионалних спортиста.

Смањење запремине може бити још једна фина „последица“ мадеротерапије. Захваљујући овом третману, уз физичку активност и регулисану исхрану ваше тело се може препородити.

Где можете радити мадеротерапију у Прокупљу?

Овај текст написали смо у сарадњи са каратистом Душаном Влаховићем, лиценцираним физиотерапеутом из Прокупља. Он успешно користи ову масерску и антицелулит технику већ две године, а обуку и тест је прошао на специјализованом курсу у Београду. Како каже, мадеротерапија није омиљена масажа у свету физиотерапеута, највише због тешких инструмената и свог времена трајања. Ипак, он се извештио у овој методи, па каже да захваљујући својој масерској техници и класичном уљу за масажу мадеротерапија није више толико напорна. Како то изгледа проверите у просторијама Будо центра Прокупље.

Свој термин можете заказати на телефон 0637318286.