Свако дете заслужује леп почетак

леп-почетак

Добровољна и добротворна акција „Ако имаш – донеси, ако немаш – однеси“ успешно је завршена! Учитељице Јелена Бабић и Љиљана Соколовић поделиле су преко 20 ранчева и преко 50 свезака у све четири прокупачке основне школе. Овој дивној акцији коју су покренуле, са задовољством су подржали Арт паб „Black fox“ и магазин Топличанка.

Ако имаш – донеси

Од тренутка покретања ове акције, пробудило се много родитеља школараца, али и сви они који верују у лепе почетке. Ранац, свеску, школски прибор, бојице, све што може користити једном ђаку могли сте однети у Арт паб „Black fox“ код добрих Јешке и Шубе. Они су то уредно складиштили и чували до 8. септембра када је акција завршена. Ако имаш – донеси, покренуло је неке људе на добро дело у тајности, те су мимо радног времена паба донели своје поклоне за децу из сиромашнијих породица и оставили поруку:

Јер свако заслужује леп почетак!

Захваљујући добрим људима много деце имаће леп почетак! У акцији прикупљена су 24 ранца, четири торбице и 19 перница. Поред 77 свезака, великих и малих, укоричених и меких, људи су доносили вежбанке, колаж папир, бојице и фломастере, а свој пут до три ђака наћи ће чак и нотне свеске. Учитељице Јелена и Љиљана разговарале су са директорима прокупачких основних школа и однеле овај школски прибор тамо где је био најпотребнији.

Даруј ранац – даруј осмех!

Поделисмо свакој школи на равне части наду, сигурност, љубав.

Ово су истините и искрене речи учитељице Соколовић. Јер заиста, то нису само оловке, то нису свеске и ранчеви. То су нове прилике, то су могућности, то је слобода да се буде као друг из клупе. То је доброта и нешто лепо, уместо стида због тога што се нешто нема.

Ако немаш – однеси!

Па кад стекнеш, ти се сети да и ти неком ко нема нешто однесеш. То је лекција коју смо заједнички желели да пренесемо. Ово је такође и лекција коју смо сви заједно научили – да је заиста само мало потребно да се људи промене и учине нешто лепо. Или што би Јешка и Шуба рекли: „Можемо да правимо добре ствари заједно!“

Топличанка воли што је део добрих прича и захваљује свима који су у овој акцији учествовали. Читајте нас и очекујте нове добре вести и приче!