6 савета за запослене мушкарце који имају породице

0
тата
Фото: Unsplash.com

Добри очеви су увек ту за дете, не беже од кућних обавеза и послова и не препуштају његу детета искључиво мајци. Активно учествују у свему, граде пријатну породичну атмосферу и труде се да својој деци буду позитивни узори.

1. Приметите да Ваша жена ради, као и Ви.

Да ли ради ван куће у некој фирми или у кући поред чувања детета или деце или јој је посао чување деце. Она ради! Познавајући доста жена које “само” чувају децу кући, знам да би врло често радије копале тунел. Тако да РАДЕ!

2. Запитајте се откуд вам испеглана кошуља?

И ако се спремате да кажете “ма дај то је ништа”… предлажем да то ништа преузмете на себе.

3. Размотрите одакле деци стално нека гардероба која им је заправо таман….

4. Ако се спремате да кажете како ви зарађујете више предлажем да платите некој екстерној помоћи све то што ваша жена ради па ћете видети како заправо не зарађујете више.

И друга ствар, шта ћете ако Ваша жена почне да зарађује више од вас… то није немогуће. Стога предлажем да тај аргумент само заборавите. Промењива категорија.

5. То што сте се уморили на послу физички или психички никог не занима а поготово не вашу децу… стога на ноге лагане…

Ако сте желели да дођете са посла и гледате у плафон нисте требали да правите децу, јер и ваша жена је радила па ако и она жели да гледа у плафон и ви желите да гледате у плафон, где су деца?

Ако сте планирали да кажете како сте се ви више уморили онда се вратите на ставку један… и ако хоћете да кажете да више енергије и снаге има ваша жена од вас мушкарца… некако вам се ту та мушкост губи.

Кажу људи да су мушкарци јачи пол.

6. И бавите се својом децом, то што ваша деца стално траже маму то није ок, то само говори у прилог томе да се не бавите децом.

Срамота је да не знате да утешите своје дете, да га нахраните, пресвучете, успавате, анимирате, јер ако нисте у стању да ‘ајмо рећи сервисирате дете од на пример 10 кг и годину дана…

Онда да ли сте сигурни да бисте требали да се бавите неким озбиљним послом или да баратате новцем или да састанчите са одраслим људима, преговарате, ако нисте у стању да преговарате са једногодишњаком и то ваше крви.

И ако сте планирали да се укључујете у живот свог детета негде око школе касните дебело… до треће године шта сте урадили то је… нисам педагог, али тако они кажу… распитајте се.

Извор: Лола магазин