Прича о дечаку чији је болнички сточић био празан

Александар има 11 година и лежи на Дечјем одељењу Опште болнице “Др Алекса Савић” у Прокупљу. Без маме. Мама Милијана је код куће са сестром Милицом. Милица има 12 година и епилепсију. Александров и Миличин тата је преминуо. Сво троје живе у трошној кући у Куршумлији. Јуче су им обили кућу.

Трошну кућу у којој живе скромно, на граници људског достојанства, са 10 000 динара татине пензије и још скромнијег дечјег додатка. Обили.

Ништа сем љубави и туге нису нашли.

У болници без пиџамице, сапуна и воде

Ове недеље се десило још нешто у животу малог Александра. Ученици III-3 одељења Медицинске школе “Др Алекса Савић” дошли су на редовне часове праксе баш на одељење где се он лечи и лежи већ неко време.

У тренеркици.

Од све деце на одељењу само је Александрова натказна била празна. Није било чак ни воде. Није имао пиџамицу, ни сапун. Мама је долазила кад је могла, јер брине о Милици која је такође болесна и захтева сталну пажњу.

Онда су ове добре и чисте душе, уместо препричавања неких другарских пошалица на школском одмору смислиле нешто невероватно. Нешто златно.

Организовали су се и купили му неке основне ситнице. Требало им је само пар дана да стидљиво изађу пред своје професорке неге и кажу да су прикупили новац, купили храну, воће, средства за личну хигијену и гардеробу. Желели су да изненаде Александра и однесу му све то у болничку собу.

Да у овој деци расту прави будући људи показала је и њихова иницијатива да о свему обавесте Црвени крст да се овој породици помогне. Ученици трећег разреда гинеколошко-акушерског смера данас су стали поред болничког кревета свог малог друга Александра и насмејали се својој професорки за фотографију.

Несвесни да су баш данас 28. новембра урадили нешто велико.

Да су учинили да се једно детињство насмеши.

Сви људи добре воље који желе да помогну Александру и Милици Вучићевић и њиховој мами Милијани Мијатовић могу то учинити тако што ће однети одећу, свеске и храну у просторије Црвеног крста Прокупље до уторка 3. децембра 2019. године и нагласити да је помоћ за њих.

Породици се може помоћи и уплатом на жиро рачун Милијане Мијатовић 200-49644957-18 Поштанска штедионица.