Психосоцијална подршка грађанима у кризној ситуацији – бројеви телефона

0
подршка-руке
Фото: Pixabay.com

С обзиром на то да су пандемија коронавируса и увођење ванредног стања утицали на велики број грађана, Филозофски факултет у Нишу обезбедио је психосоцијалну подршку свима који током ове кризне ситуације имају потребу да са стручњацима поразговарају о изазовима које носе ванредне мере и изолација, а са којима се сусрећу свакодневно.

Људи могу искусити привремено и пролазно, али јако мучно психичко стање, у којем је уобичајено функционисање особе/заједнице нарушено. Већина људи се током кризе налази у стању мање или више изражене узнемирености и дезорганизације, али и неспособности да се избори са новонасталом ситуацијом, јер уобичајени механизми превладавања често не одговарају или недовољно одговарају тренутним захтевима ситуације.

Због тога, у циљу ублажавања тешкоћа услед настале ситуације и спречавања озбиљнијих психичких проблема, наставници, сарадници и за то обучени студенти Департмана за психологију пружаће телефонску психолошку подршку (прву психолошку помоћ) према распореду који ће бити редовно ажуриран и који можете пронаћи ОВДЕ.

Волонтери Психолошког саветовалишта за студенте у оквиру Студентског културног центра Ниш ће од 19. марта бити доступни за онлајн подршку преко скајпа сваког дана (и викендом) од 15 до 19 сати. Њихово скајп име је: live:.cid.cd9306a28bd1b2b6

Извор: Филозофски факултет у Нишу