Електронски упис првака у ОШ „Ратко Павловић Ћићко“

0
Фото: Pixabay.com

Основна школа „Ратко Павловић Ћићко“ објавила је важно обавештење за све родитеље будућих ђака првака. Због ванредног стања упис првака одвијаће се електронски.

Упис у први разред путем електронске пријаве

Поштовани родитељи,

Од школске 2004/2005. имате могућност да бирате школу за своје дете. Ако станујете на територији која не припада ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ можете уписати своје дете у нашу школу тако што ћете поднети школи молбу за упис у периоду до 1. фебруара 2020. године. Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, а у складу са просторним могућностима.

Родитељи који су поднели Захтеве до 1. фебруара 2020. године могу сматрати да су прихваћени. Тако да регуларно могу уписати своје дете у нашу школу.

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју наше школе а упис деце ће почети, као и ранијих година, од 1. априла 2020. године.

Упис у први разред је обавезан за децу која до септембра 2020. године пуне од 6,5 до 7,5 година. Ове школске године обавезан је упис за децу рођену 2013. године и децу рођену до краја фебруара 2014. године.

Родитељи чија су деца рођена у периоду од 1. марта 2014. до 31. августа 2014. године, уколико желе превремени полазак детета у школу, пријављују га за проверу психофизичких способности за упис у први разред.

Проверу зрелости за полазак у школу врши психолог школе предвиђеним тестовима. Уколико се новонастала ситуација промени у догледном времену родитељи ће бити телефонским путем обавештени о терминима тестирања.

Да бисте уписали ваше дете у први разред у нашу школу довољно је да попуните апликацију на сајту школе, одељак УПИС ПРВАКА. Све информације се аутоматски бележе и уносе у еБазу првака.

оног момента када кликнете на Пошаљи можете сматрати да је ваше дете уписано у први разред у нашу школу. Адреса школског сајта је https://www.osrpc.edu.rs
Или једноставно укуцајте у Google штампаним словима ћирилице
Основна школа „Ратко Павловић Ћићко“, Прокупље и страница ће се појавити.

Сва потребна документа за упис Вашег детета у први разред школа ће прибављати електронски по службеној дужности. Остатак као потврда о похађању обавезног предшколског програма и лекарско уверење доставићете накнадно.

Сва питања можете поставити на званичној Фејсбук страници школе и у року од неколико сати добићете одговор.