Жена је хормонско биће

0
жена-хормони
Фото: Старс фит

Жена је хормонско биће.

Како нешто мало, каква је већина жљезда, може да диктира, контролише, успори или убрзава рад, регулише, одржава, спрјечава или подстиче рад и функционисање организма!?

МОЖЕ!

Од хормона зависи све, али под овим све, апсолутно мислим све.

Колико ћемо бити гладне, зимогрожљиве, депресивне, уморне, расположене, колики ћемо ниво енергије имати, какав ћемо метаболизам имати, какав ће нам бити тен, колика ће нам бити густина костију, ниво шећера у крви, ниво умора, поремећен сан, опадање косе, абнормална гојења/мршављења, маљавост лица, поремећај циклуса, стварање течности у организму, репродуктивни статус….

Здравље сваке жене од рођења зависи од хормона јер је жена хормонско биће. За све промјене у нашем животном вјеку, поготово оне лоше, за које знамо да су хормонске природе, не смијемо занемарити, никако. Морамо пронаћи узроке, бавити се њиме, редовно контролисати и лијечити их. Оно што може и без доктора свака од нас учинити корисно и превентивно за себе јесте, хранити се здраво, пити доста течности, бити активне/тренирати. Ово су дефинитивно три битне ствари које ће вам олакшати у сваком смислу.

Да ли препознајете неки од горе наведених симптома?

ВАШЕ ТИЈЕЛО НАША БРИГА

Ауторка: Јелена Красић, дипл.професор спорта и физичког васпитања и персонални тренер

Koнтакт: 064 082 48 37
e-mail: starsfit2016@gmail.com

Старс фит можете пратити на Фејсбуку и Инстаграму.