JA У СЛИЦИ И РЕЧИ – ИСКРА ЈОВАНОВИЋ

0
писање
Фото: Unsplash.com

Тешко је описати себе. Не могу представити себе у слици, речи или стиху, али пробаћу себе представити кроз свој карактер и своје размишљање.

Ко сам ја? Рецимо да сам само сањар. У свим тим сновима бежим из света који је препун зла. Сањам о томе да једног дана сво то зло нестане, ишчезне. Људи су постали превише окрутни. Не сви, али многи да. Неки људи упропашћавају планету и нас. Децу. Можда ми још нисмо одрасли и још не разумемо свет, али засигурно имамо другачије размишљање. Немојте нашу личност обликовати у похлепне и окрутне људе. Ја на свет гледам другачије. И не одустајем. Надам се. То је оно што ме покреће. Нада. За коју, иначе, кажу да задња умире. Увек ћу имати чему да се надам. Многима се, можда, моје размишљање не свиђа, јер је другачије. Сетимо се једног примера. Многи су видели јабуку како пада, али само се Исак Њутн запитао зашто. Можемо ли размишљати изван граница реалности? Премашити све оквире, елиминисати границе. То је све оно о чему ја сањарим. О бољем сутра за све нас. Како трајем? Живот ме учи како да истрајем. Доживела сам и неуспехе, више пута пала, али и устала. Увек сам подизала нове зидове. Зидове мог карактера. Изграђивала сам и наставићу да изграђујем своју личност. Ја не знам где ће ме животни пут одвести, али трудићу се да остварим своју визију и све ово о чему сањарим.

Ово је можда један део мог размишљања, карактера, мојих визија и мојих снова. Ово је само један део мене. Надам се да ће ова моја визија и моје размишљање једног дана  из некога извући чисто и невино срце из овог бездана, препуног зла и охолости, и променити га набоље.

Ауторка: Искра Јовановић, пети разред, ОШ „Н.С.Татко“, Прокупље, трећа награда на конкурсу „Ја у слици и речи“.