Све је погрешно

руке
Фото: Pexels.com

Време радње: 13. фебруар 2021. (Субота) 17:30
Место: провинција П. Србија
Књижевни род: Кристинине писаније
Књижевна врста: Трагично-љубавна комедија

Хладан дан. Нема људи на улицама и све је превише мирно, сем мојих мисли. Како да му кажем да ми се свиђа? Нема шансе да се ја њему свиђам!

Анђеоска Кристина: Испашћеш будала! Мушко је, нека он први каже.
Ђаволаста Кристина: Хајде, Кристина, не буди детињаста. Реци му! Хајде, реци!
Анђеоска Кристина: Кристина, не, никако!
Ђаволаста Кристина: Кристина, да, обавезно!

Тешко мени са мном! Кафић је мрачан. Хладно ми је и нервозна сам. Трудим се да будем опуштена. Он делује незадовољно топлом чоколадом коју смо наручили. Прича ми о романима и животима њихових аутора. Покушавам да се контролишем и не навалим да га обасипам пољупцима.

Ђаволаста Кристина: Хајде, пољуби га. Сад је прилика.
Анђеоска Кристина: Не, отераћеш га тако.

Излазимо из кафића. Снег је нападао. Он жури на приватан час хемије, иако је субота. Мени се иде кући и плаче. Снег ми крца под ногама и пажњу усмеравам на кораке. Боже, заљубила сам се у његов ход. Скоро је деветнаест часова.

Ђаволаста Кристина: Реци му, сад или никад! 3, 2, 1.
Кристина: Заљубила сам се.
Михајло: У кога?
Кристина: У тебе.

Боље да сам ћутала! Зашто сам ово рекла? Зашто? Не, Кристина, нееееее! Делује збуњено. Смешак му је нестао са лица. Да ли сам нормална?

Кристина: У условном свету, ја сам се безусловно заљубила у тебе.

Нисам ваљда ово рекла наглас?! Моје патетичне и клише изјаве љубави и ја.

Кристина, сабери се! Превише си се одузела! И као у неким старинским љубавним романима или серијама, он објашњава како није спреман, како је боље да останемо другови, да није дечко за мене, наћи ћу ја бољег… Бла, бла, бла…

Превише речи за тренутак коме је потребна тишина. Превише њега у овако малом срцу. Превише мене код њега – тамо где не припадам.

девојка-кожа
Фото: Unplash.com

Све је погрешно! Нас двоје, овај глуп дан и ово ужасно време. И даље је збуњен, сада као мало и разочаран, незадовољан, али и даље је љубазан. Одлучујем да не правим још већег идиота од себе, потискујем жељу да га пољубим, два пута га грлим, окрећем се и одлазим.

Браво, ја, тако сам несналажљива! Збунила сам дечка и отерала га. Маестрално сам то урадила! Честитам, Кристина, боље да ниси проговорила! Долазим кући, пресвлачим се и затичем себе како слушам „Дивље јагоде“ .

Дођавола, слушам „Дивље јагоде!“

Субото, мрзим те! Само због њега.