Љубав за цео свет на „Nišville Jazz Festivalu“

0
ентони-нишвил
Фото: Ивана Ђурковић

– Живот има свој разлог за свако годишње доба па наставимо ширити љубав и позитивну енергију – написао ми је велики Anthony B са Јамајке у поруци.

Зашто сам отишла на Nišville и зашто се сваке године враћам?

То је место и време почетка љубави. Тамо људи не маре за проблеме. Музика враћа веру да ће и сутра све бити у реду. Велике звезде, широм света, знају да пренесу поруку о овом важном догађају. Ту се шири љубав за цео свет. Ко је био, зна какав је то осећај.

Целе године маштамо да одемо на Nišville. То је као да идеш далеко са свим тим људима, који су прешли много километара да пошаљу поруку о миру и љубави. Нико није горд и величина имена није важна. 

– Одговорио ми је на поруку.

– Одушевљење!

Сви су били изузетни и наши људи и људи из других земаља. Зато што нико није гледао боју коже, већ боју душе, а сви смо „једна љубав“. Међутим, један човек, вратио ми је осмех. Његова енергија је покренула све присутне. У том тренутку те не боли ништа, само плешеш и поруке ти остану урезане. 

  • ?love n happiness always Queen – Anthony B.
Фото: Ивана Ђурковић

Човек доброг срца.

Онај који прихвата све људе.

Звезда која одговара на поруке.

Код нас је мало другачије. Ми треба да учимо од таквих људи. Он је прави музички узор. Научила сам да из сваке поре треба ширити љубав и срећу. Он је платио свој наступ. Новцем се не плаћа оно, што је Anthony B извео на „Nišville Jazz Festivalu“.

И да не познајеш земљу из које долази, упознаш је кроз човека. Кад неко уме да представи себе, он је одличан представник своје земље и свог народа.

Право име овог извођача са Јамајке је Keith Blair. Он је јамајчански диџеј и члан покрета Растафари. Његов реге узор је Bob Marley, па извођење песме „One love“ није изостало. Велики утицај је имао и Питер Тош.

„Говорећи о својој вери и музици, Anthony B је прокоментарисао: „Кад кажемо запали ватру, не мислимо да узмемо шибицу и запалимо некога, кажемо да се решимо ових ствари које нису добре за човечанство.“ 

Кад бисмо могли да послушамо… 

Он је неко, ко није веровао у понижавање жена. Изашао је из свих устаљених принципа једног народа. Он је „неко“, јер не припада маси једноличних. Његов глас може да шири љубав широм света – тврдим.

Anthony B је у мају 2020. објавио свој 20. студијски албум „King In My Castle“.  Не сумњам, да тај човек са Јамајке, где год се појави, изроди чист и непроцењив оптимизам. А баш то нам треба у овим тескобним годинама.

Не може то свако. Само праве звезде. И кад прође велика сцена и сви ти људи који дижу руку за мир и љубав у свету, заједно са њим, његове поруке остају да буде, све оно, што човек до „Nišville Jazz Festival“ успава у себи.

Anthony B има тек 45 година. Када бисте видели, не би му дали ни 30. Човек је који полеће на сцени. А најбитније је, што смо сви ми полетели заједно са њим, преносећи поруку коју нам је донео са Јамајке.

Велико Хвала организаторима „Nišville Jazz Festivala“ и главном сниматељу моје и Nišville сцене!

За крај се само чуло : „Anthony B за председника Србије!“

Ово би била земља љубави. Не би нам било лоше.