Како заштитити запослене од корона вируса?

0
korona-virus

Корона вирус не јењава, а и данас бележимо све више оболелих на дневном нивоу. Јако је битна превентива и заштита  у сваком предузећу, јер је овај вирус направио немерљиву штету буквално на све привредне делатности.

Уколико размишљате на који начин своје запослене можете заштитити од корона вируса, али и на који начин да осигурате стабилност свог предузећа како не би било прекида у раду – предлажемо вам да добро размислите о свим опцијама и изаберете најбољу.

Корона вирус погађа запослене, али и пословање вашег предузећа

Сигурни смо да сте свесни ове чињенице, јер уколико имате бар једног оболелог од вируса корона то у пракси значи да вам и посао стаје за његове одговорности. Међутим, проблем свакако може настати и уколико се вирус рашири у вашој фирми и то аутоматски значи да цео производни процес може стати.

Без обзира да ли се бавите услужним или производним делатностима – потребно је да спречите ширење вируса корона.

Како заштитити запослене на прави начин од вируса корона?

Свакако је потребно поштовати препоруке кризног штаба (ношење маски и сл.).

Такође, јако је битно и да редовно проветравате просторије с обзиром на то да баш у затвореном простору вируси различитих облика и назива могу веома лако да се прошире не само међу запослене већ и међу вашим клијентима.

Одржавајте хигијену простора на максималан начин, обезбедите сва потребна средства за хигијену, као и потребна средства за дезинфекцију.

Дезинфекција пословног простора је нешто на шта је потребно обратити посебну пажњу уколико желите да заштите запсолене од вируса корона.

Притом не мислимо само на текућу дезинфекцију, која подразумева употребу разних средстава у ту сврху.

Јако је битно редовно дезинфиковати просторије у сарадњи са стручном екипом.

Како дезинфиковати пословни простор током ковида?

Ова овонастала ситуација са вирусом COVID – 19 многе је оставила неспремне, те лако долазимо до обавештења да одређена компанија не ради услед појаве вируса међу запосленима.

корона
Фото: Pixаbay.com

Препорученим препаратима за сузбијање вируса COVID -9 је битно да се изврши дезинфекција вашег пословног простора. Такође, ову процедуру препоручљиво је да уради стручни тим са компанијом која гарантује за средства која се том приликом користе. Услуга дезинфекција пословног простора, локала или неког угоститељског објекта је важна током пандемије вируса корона јер на тај начин штитите своје запослене, госте, клијенте а они се осећају пријатно и безбедно у вашем пословном простору.

Која средства се користе за дезинфекцију против короне?

Потребно је посебну пажњу обратити на то која средства се користе током самог процеса дезинфекције. Наравно да је ефекат најбитнији, али ни у ком случају не треба заборавити да се користе дезинфицијенси који су 100% еколошки односно сигурни како за људе тако и за животиње. То у пракси значи да нећете морати и по неколико дана да зауставите своју производњу или пружање одређене услуге јер сте извршили дезинфекцију.

Проверите са компанијом коју ангажујете које препарате користи, и будите сигурни да ће након извршене процедуре моћи запослени да се осећају сигурним и да неће бити неких нежељених ефеката.

Након извршене дезинфекције пословног простора, објекат постаје место са минималним ризиком од заразе и ширења вируса COVID -19.

Ваша фирма биће на овај начин потпуно безбедна буквално за све, а притом мислимо и на малу децу као и евентуалне кућне љубимце. То значи да ћете ви, ваши запослени, као и ваши клијенти бити сигурни у одређеном простору, без бојазни да се заразе од корона вируса.

Која врсте дезинфекција постоје за пословни простор?

Битна је и свакодневна дезинфекција пословног простора, а ту мислимо на механичку методу која подразумева метење, четкање, прање као и одмашћивање радних површина. На овај начин ви и ваши запослени ће отклонити чак 60% присутних микроорганизама.

Међутим, то не значи да сте на овај начин  јер је за потпуну сигурност потребан третман дезинфекције који могу да реализују само стручне екипе сертификованог предузећа.

Третмани дезинфекције који могу да се реализују јесу: превентивни, текући или завршни и то у свим деловима објекта, на сваком делу радног простора, опреми или предметима.

Ту је најважније које препарате користи компаније, да су они новије генерације, биолошки разградиви али и еколошки прихватљиви. Најбоље је да након одабира проверене компаније која може дезинфиковати ваш пословни простор, да детаљно пишете саму просторију као и тренутно ситуацију. Њихов стручни тим ће након сагледавања ситуације, свих предмета као и самог пословног простора одлучити који су најбољи препарати за успешну дезинфекцију али и шта је потребно да најбоље резултате.

Водите рачуна да ли компанија има потребне дозволе не само за рад, већ и за коришћење одређених препарата јер је јако битно не само да метода дезинфекције буде брза и ефикасна већ и еколошки прихватљива као и здрава за запослене.

Само редовном дезинфекцијом пословног простора сигурни сте од вируса корона.