Tрадиционална подела пакетића деци јастребачких села

0
вукања
Фото: Удружење "Волимо Јастребац"

Удружење грађана Волимо Јастребац на висини задатка

По благослову оца Раше Удружење грађана „Волимо Јастребац“ дан Светог Саве славе као Дан удружења. Удружење већ неколико година уназад на дан школске славе обрадује децу из Вукање пакетићима упакованим с љубављу. Ове године Удружење је обрадовало и децу из Бајчинца и Микуловца.

микуловац
Фото: Удружење „Волимо Јастребац“

– На све три локације смо наишли на  јако велику заинтересованост мештана као и учитељица у датим основним школама. Само задовољство и искрен осмех што смо  и имали за циљ можемо видети на датим фотографијама и по атмосфери која је приказана. Наш циљ је испуњен, малишане смо засигурно обрадовали и улепшали им празник, као и учинили срећнијим јако малим знаком пажње и у живот им унели памћење за цео живот – рекли су из Удружења.

Ученици ОШ „Милић Ракић Мирко“ у издвојеном одељењу у Бајчинцу су доживели право изненађење на празник.

пакетићи
Фото: Удружење „Волимо Јастребац“

-Гости из Удружења су стигли пред сам почетак приредбе у част Светом Сави. Ученици су били пријатно изненађени, јер нису били упућени у то да ће их неко даривати и то баш на дан школске славе. Најлепше хвала Удружењу на дивном гесту. – рекла је учитељица Јелена Ђорђевић.

Ова акција ће се на обострано задовољство одржавати засигурно још дуги низ година, и уз подршку са  свих страна ће се проширити и на друга села и основне школе.

микуловац
Фото: Удружење „Волимо Јастребац“

Ову акцију су подржали многи грађани, мештани села, просветни радници у школама као и приватни предузетници у Прокупљу. Посебан удео у сакупљању средстава су  дали власници фирми “Чикаго пица бар“, “Намештај Златановић“ и “стом. орд. SwissDen“.