Женама на дар – медењаци за 8. март

0

Поводом Међународног дана жена, ученици Пољопривредне школе „Радош Јовановић Сеља“ приредили пријатно изненађење професоркама и пролазницама.

Ученици смера пекари и оператери у прехрамбеној индустрији предано су радили протекле недеље да би обрадовали припаднице нежнијег пола на данашњи празник. Месили су и украшавали медењаке, а потом паковали у симпатичне пакетиће за поклон.

 – Ово је била идеја свих професора актива прехрамбене струке. Желели смо да изразимо дивљење женском роду и поштовање према женама, пре свега. У договору са директором школе професори су са сарадницима и ђацима недељу дана радили на овом малом, али значајном пројекту – рекла је професорка Слађана Радоњић.

Пошто су направили и украсили медењаке, ђаци су најпре поделили пакетиће свим професоркама и сарадницама школе. Потом су поклањали пролазницама испред школске капије.

– Жеља нам је и намера била да ови поклони буду мали знак пажње, да улепшамо женама дан. Уједно, овај гест нам је послужио као вежба – ученици су утврдили градиво и са пуно елана припремили медењаке. Спојили смо лепо и корисно! – рекла је професорка Татјана Ранђеловић.

Са овом вешћу и мишљу – спојити лепо и корисно – и редакција магазина Топличанка придружује се лепим жељама свим женама на данашњи и сваки дан у години! Да сваки дан буде Дан жена!