Знакови који указују да је време да купите нов аутомобил

0
Unsplash.com

Куповина аутомобила је једна од већих, али и најпаметнијих инвестиција у животу. Уз аутомобил много лакше завршавамо обавезе током дана, не морамо да бринемо како ћемо отићи до посла, на кафу или у излазак ако је напољу лоше време, једноставно уз аутомобил наш живот је много једноставнији и бржи.

Међутим, сваки аутомобил има свој животни век и не траје вечно. С обзиром на то колико често га користимо у нашој свакодневници, није ни чудо да се с временом појављају мањи или они већи кварови где више нема смисла поправљати аутомобил изнова и изнова.

Дакле, кварови на аутомобилу могу бити бити ситни, међутим постоје и они озбиљнији који узрокују то да ваш аутомобил више није безбедан за вожњу.

Уколико сте возач, са вама у наставку текста делимо неколико знакова који указују да је врло вероватно дошло време да стари аутомобил замените новим.

#1 Константни проблеми са акумулатором – један од честих кварова

Многим власницима аутомобила често се дешавају проблеми са акумулатором, некад њиховом грешком, а некада једноставно јер је век акумулатора дотрајао. Сигурно вам се бар једном у животу догодио пех са испражњеним акумулатором јер сте заборавили да угасите светла на колима, или сте целу ноћ оставили упаљен радио у колима. 

Све су ово углавном ситнице које не захтевају узбуну будући да се овај проблем врло лако дешава једним пуњењем акумулатора.

Међутим, уколико приметите да имате потешкоћа приликом паљења аутомобила, да ваш аутомобил неће да се упали чак ни након неколико покушаја, или да чак и након поправке акумулатора и даље имате проблема са истим, најбоље би би било да такав аутомобил замените новим.

Уколико проблеми са акумулатором доведу до тога да ваш аутомобил више није у возном стању, препоручујемо да ангажујете неку од агенција која врши професионални откуп возила на територији целе Србије. Професионално особље доћи ће до вас где год се налазили и за вас обавити реалну, бесплатну процену вредности вашег аутомобила како би ове стране у купопродајном процесу биле задовољне. Не брините уколико ваш аутомобил није у возном стању, јер већина њих врши откуп свих аутомобила – старих, половних, нерегистрованих, оштећених и других.

Возња са поквареним акумулатором никако није безбедна вожња те саветујемо да се таквог аутомобила што пре решите.

#2 Појава корозије на аутомобилу – један од највећих непријатеља вашег возила

Појава корозије, односно рђе на аутомобилу је један од кључних разлога због којег се власници често одлучују да свој стари аутомобил замене новим. Иако многи власници појаву корозије не схватају за озбиљно, морамо да вас разуверимо и да кажемо да је велика грешка уколико будете игнорисали овај проблем јер оно није нимало безопасно.

motor-automobila
Unsplash.com

Хајде да прикажемо детаљније проблем корозије. Дакле, делови аутомобила обложени су металом који временом почиње да пропада, односно почиње да се ствара рђа. Уколико се не реагује на време, рђа може захватити све већи и већи део аутомобила што доводи до потпуног пропадања површине.

У том тренутку никаква поправка више не помаже јер је корозија узела маха. Редовно дубинско прање аутомобила свакакако да може помоћи у борби против корозије, али и не заборавите да чувате ваш аутомобил зими што је више могуће, тако што ћете га држати прекривеног у гаражи како би “преживели зиму”.

Како корозија уништава површину аутомобила, тако она може довести до бројних рупа у каросерији аутомобила, која не само што ће нашкодити изледу аутомобила, већ ће овај проблем значајно угрозити безбедност аутомобила

Може се десити да корозија захвати и неке важне делове на аутомобилу као што су мотор или точкови па сама замена свих делова може представљати озбиљан финансијски подухват, који на крају крајева врло вероватно и није исплатив. 

Управо због тога се већина возача одлучује за замену аутомобила када примете да је корозија захватила одређени део аутомобила. 

#3 Честе поправке – ваш аутомобил је више у ауто сервису него код вас

Уколико сте из недеље у недељу редовни код вашег аутомеханичара, значи да нешто дебело не ваља са вашим аутомобилом. Врло често се деси да од једног ситног квара на вашем аутомобилу одједном сваки део креће да се квари. 

То се обично заврши тако што изнова и изнова одлазите код вашег аутомеханичара и дајете огромну количину новца за поправке, за које се касније испостави да нису ни вределе толике паре. Уз ово напомињемо да обавезно идете код вашег, провереног аутомеханичара како бисте избегли преваре.

Осим тога, у ситуацијама хаварисаног возила, односно када је вашем аутомобилу нанесена озбиљнија штета, врло често ћете добити савет од аутомеханичара да такво возило не поправљате јер није нимало исплативо. 

Осим што ће вам требати времена, као и новца за бројне поправке, такве поправке врло често могу дати само привремене резултате, након којих ће се опет јавити проблеми. Најбоља одлука у том случају је продаја или откуп хаварисаног возила у целости или у пак у деловима што понекад може бити и исплативија одлука.

Након овога, наш савет је да редовно проверавате ваш аутомобил, и водите рачуна о њему будући да се врло често деси да од једног ситног проблема настану велики проблеми када више нема помоћи и када ћете бити приморани да аутомобил замените новим. Надамо се да вам је овај текст био користан!