Најчешће грешке приликом селидбе које треба избегавати

0
селидба-кутија

Када дође тај период у животу када мењамо своје окружење, односно стан у ком живимо, ниво стреса није мали. Селидбе одузимају доста времена, компликоване су и ментално и физички захтевне. Зато неретко правимо грешке током паковања којих нисмо ни свесни, а које нас могу пуно коштати.

Добра организација је свакако битна, а ми смо за вас саставили листу најчешћих грешака које правимо током селидбе, а које би било добро избегавати. 

Непозивање помоћи приликом паковања

Истини за вољу, тачно је да се најбоље сами можемо огранизовати и распоредити посао онако како нам одговара. Међутим, колико год то деловало као једноставније решење, позивање у помоћ пријатеља или породице током паковања може бити од велике помоћи. Грешка коју правимо је да се често сами пакујемо, подижемо тешке ствари, да бисмо на крају завршили преморени и са доста изгубљеног времена. Стога, решење за ову грешку је да увек уз себе имате помоћ. Уколико свакоме дате одређени задатак и задужење, управљаћете паковањем али и својим временом.

Самостална селидба

Следећа ствар којој најчешће прибегавамо, а која је погрешна, је самостално преношење ствари. Уколико имате ауто, сигурни смо да сте макар у једном тренутку помислили како све можете сами спаковати у њега и транспортовати у нови стан. Али, то је нешто што сигурно желите да избегнете. Уместо тога, ангажујте агенцију која ће све то обавити за вас.

Уколико се налазите на територији Београда, можете контактирати Селидбе Београд и олакшати себи читав процес селидбе. Агенција ће за вас, не само превозити, већ и утоварити и стоварити све ствари које имате. 

Стављање тешких ствари у велике кутије

Често не станемо да мало размислимо о томе, али заиста има смисла. Иако се чини да ћете тешке и кабасте ствари што пре пренети у великим кутијама, тако ћете само направити себи штету. Тешке ствари попут тањира, тешких украса и друхг ствари треба распоредити у што мање кутије, тако да вас не оптерећују превише приликом померања и ношења.

Додатно, уколико имате доста књига, сигурно вам је прва помисао да их спакујете у велике кутије. Ипак, не радите то. Најбољи начин за преношење књига је да их спакујете у кофер. Овде је већ дозвољено да пакујете у кофер који је велики уколико има точкиће, што ће заиста бити од велике помоћи приликом селидбе.

Паковање свега што имате

Наравно, спакујте све што желите да са собом понесете у нови стан. Међутим, поразмислите о томе шта би можда био вишак у дому у који улазите. Најчешће спакујемо све што имамо, без одвајања од ствари које имамо. Имајте на уму да је селидба идеално време за вас да прођете кроз све ствари које поседујете, и можда се одвојите од неких. Било да је то стара одећа, књиге или полица, врло вероватно имате ствари које више не користите и нису вам потребне. Ипак, иако се одвајате од њих, не би требало да их бацате.

Старе ствари увек можете донирати или поклонити ономе коме су потребне. Распитајте се међу својим пријатељима да ли би они желели да узму неке од ствари које вам више нису потребне, а након тога пронађите организације које се баве прикупљањем ствари за сиромашне. Учинићете себи услугу а и добро дело за друге. 

Неодвајање основних ствари

Још једна од чињеница које нам ретко падну на памет, макар када већ није касно, јесте та да не треба да спакујемо ствари које ће нам бити неопходне непосредно пре и после селидбе. Убацимо у кутију са козметиком и четкицу за зубе, па пошаљемо комбијем на нову адресу, само да бисмо ноћ пред селидбу схватили како немамо чиме да оперемо зубе. Немојте да вам се то деси. Спакујте у једну кутију све ситнице које ће вам требати, као што су маказе, лапљива трака, али и одећа коју желите да имате уз вас. То је кутија коју ћете спаковати последњу и имати је уз себе једном када уђете у свој нови стан. 

Обезбедите сву помоћ коју можете добити, и немојте препуштати ништа случају. Грешке које правимо приликом селидбе нису велике, али нас могу коштати времена и живаца. Па зашто онда да не покушамо да их заобиђемо?