Учитељица Јелена Ђорђевић добитница плакете Учитељског друштва Ниш

0
Фото: Јелена Ђорђевић, приватна архива
Фото: Јелена Ђорђевић, приватна архива

Поводом 141 године постојања Учитељског друштва Ниш, традиционално, на Дан друштва, 30. новембра додељене су ПЛАКЕТЕ – највише годишње признање  Учитељског друштва Ниш –  најуспешниим појединцима за изузетне резултате у професионалном раду и афирмацији Учитељског друштва Ниш.

Фото: Јелена Ђорђевић, приватна архива
Фото: Јелена Ђорђевић, приватна архива

Комисија за доделу признања и давање предлога за одликовања коју чине Горан Пешић, ОШ „Стојан Новаковић“ из Блаца, Наташа Ћирић, ОШ „Чегар“ из Ниша и Слађана Стојадиновић, ОШ „Ратко Вукићевић“ из Ниша, заседала је 25.11.2022. године у просторијама УД Ниш како би донела одлуку и наградила најуспешније појединце, просветне раднике у 2022. години.

Фото: Јелена Ђорђевић, приватна архива
Фото: Јелена Ђорђевић, приватна архива

Након детаљног прегледа приложене документације, Комисија је донела одлуку да су добитници  највишег годишњег признања  за 2022. годину:

  1. Јелена Ђорђевић, ОШ ,,Милић Ракић Мирко”, Прокупље, ИО у Бајчинцу
  2. Маја Соколовић, ОШ ,,Душан Радовић”, Пирот
  3. Слађана Цветковић, ОШ ,,Деспот Стефан Лазаревић”, Бабушница, ИО у Стрижевцу
  4. Слободанка Ћирић, ОШ „8.септембар“, Пирот

Наведени кандидати остварили су број бодова предвиђен Правилником о бодовању и приложили документацију поткрепљену доказима по свим критеријумима који су Конкурсом наведени: да је вишегодишњи члан Учитељског друштва, да се истакао у професионалном раду (награде на општинским и окружним такмичењима, запажени резултати и учешће на републичким и међународним конкурсима, смотрама и фестивалима), да је ангажован на афирмисању Друштва и професије, афирмисању школе и локалне средине, да има објављене радове у релевантним стручним часописима, акредитоване програме, да је  аутор, коаутор или рецензент уџбеника и радних материјала као и друга значајна ангажовања. 

Трајна обавеза Друштва  је да сваке године прати  и афирмише активности свих школа. Међу добитницима овогодишњег признања је и учитељица из ОШ „Милић Ракић Мирко“, Јелена Ђорђевић.

Срдачно честитамо учитељици  Јелени Ђорђевић из Прокупља на заслуженом признању и желимо јој пуно успеха у даљем професионалном раду и напредовању!