Водич мамама за куповину блендера за потребе мале деце 

0
blender-mama-dete-kaša
Pexels.com

Поред квалитетног сна, социјализације и стимулације, љубави и пажње, исхрана је кључни део важан за одрастање малишана. Као један од најпрактичнијих кухињских апарата показао се блендер када је припремање хране за децу у питању. 

Осим што је практичан, он је и користан и омогућава да се храна припреми на потпуно нов и другачији начин. Такође, оставља могућност да се малишанима на разне начине у исхрану уведу намернице које до сада нису јели или волели. 

А одлична је и код беба када се уводи пасирана храна и када је важно да припремљено воће и поврће буде добро уситњено. Битно је и да храна буде укусна деци а самим тим и ваша улога ”главног кувара” оправдана.

Обратите пажњу на намену и снагу

Како је снага блендера у директној вези са његовим учинком који ће постићи, односно са могућностима, тако је важно да знате која је то оптимална снага која је потребна за квалитетан рад. Зато је пре саме куповине  важно одредити приоритете – да ли ће он само служити за млевење меканог воћа и поврћа или ћете га користити и за млевење орашастих плодова и других чврстих намирница?

Ако нисте сигурни, увек можете да погледате онлине понуду бројних радњи које се баве продајом кухињских апарата и онда у продавницама потражити помоћ продаваца. Они вам могу препоручити конкретне производе у односу на оне критеријуме који су вама важни. 

За просечно коришћење снага од 500 W биће сасвим довољна и задовољавајућа. Али за неке мање послове и онај од 300 W може бити практичан. 

Дакле, немена и снага су у директној вези и од њиховог уклапања зависиће и квалитет блендирања. Зато, мудро бирајте. 

Важан је квалитет, капцитет и материјал од којег је направљен

Квалитет се може проценити на основу бренда који купујете, функција, материјала од којег су напраљене и гаранције коју можете добити на купљени производ. 

mama-blender
Pexels.com

Блендери су данас направљени најчешће од стакла или пластике, односно њихове посуде могу бити стаклене или пластичне. И једни и други модели имају своје предности и мане, али је препорука стручњака стаклена посуда која се сматра хигијенски прихватљивијом, те је лакша за одржавање, мање је подложна свакодневним оштећењима од ножева и коришћења, и дуже траје.

Већина блендера данас нуди бар две величине посуде, али некада и једна које је одговарајућа може бити довољна. Стандардна величина када је посуда у питању је 1,5 литара што је за већину потребних послова сасвим довољно. 

Као одличан модел за потребе деце показао се aвент 4у1 блендер. Као што му само име каже он представља комбиновани апрарат за кување, миксовање, отапање и подгревање хране.

Не треба занемарити ни брзину и друге додатне функције 

Увек пре куповине проверите колико распона брзина поседује блендер, како се оне мењају и које додатне функције има. 

Ту некада може постојати и пулсе функција која није обавезна али може бити корисна у неким ситуацијама, као и турбо функција која омогућава да се у кратком временском року уз највећу брзину ротације ножева добије жељени садржај.

Процените лакоћу одржавања

Већ је поменуто да се стаклене посуде блендера лакше одржавају и то је само једна од ствари на коју треба да обратите пажњу. Осим тога треба гледати како се посуда одваја од кућишта. Као и да ли се ножеви могу одвојити и лако опрати. 

Треба проверити да ли је могуће делове прати у машини за судове коју данас већина просечних домаћинстава поседује и користи или то није препоручљиво.