Magična pošta – kako i zašto?

0

Pre nekoliko dana dobila sam od jedne Ani iz Zagreba poruku sa linkom ka jednom novom svetu – Magičnoj pošti. Saznala sam da je ovaj svet sagradila devojčica Anđelika iz Irske, i da se od 18. marta 2018. tom svetu možemo priključiti i mi iz Srbije.

O čemu se zapravo radi?

Projekat Magična pošta namenjen je deci sa invaliditetom ili hroničnim bolestima, a cilj je da im se putem pošte ulepšaju i oboje dani. Roditelj prijavljuje svoje dete kod organizatora, dajući bitne informacije – koji invaliditet / bolest je u pitanju, uzrast deteta, aktivnosti kojima se bavi, šta ume, šta voli, koja mu je omiljena boja, omiljeni lik iz crtanog, knjiga ili sl. Uz to, roditelji prilažu i svoju adresu. Nakon toga, organizatori traže osobu koja će ovom detetu mesečno slati pismo, poruku, čestitku ili paketić. Dete će svakog meseca u svom poštanskom sandučetu pronaći jedno pisamce, slatkiš, knjigu ili igračku i to će mu staviti osmeh na lice. Čekaće sledeći mesec i svoj naredni poklončić.

Ideja koja se krije iza ovog projekta me je odmah kupila i javila sam se organizatorima na njihovom Instagram profilu.

Dobila sam adresu jedne Milice iz Jagodine, kojoj sam juče poslala prvo pismo podrške – u zelenoj koverti, pošto je zelena njena omiljena boja.

Sada čekam da pismo stigne na njenu adresu, i da vidim njen osmeh u tom trenutku. Nakon toga pridružila sam se i Facebook grupi projekta gde se objavljuju važne informacije i odakle se takođe može poslati poruka organizatorima.

Najbolje od svega je – što svako može da učestvuje. Zato, predložite ideju vašoj deci, roditeljima, bakama i dekama, komšijama… Uđite u svet magične pošte i usrećite bar jedno dete. Sigurna sam da ćete s njihovim osmehom i vi porasti.

Autorka: Danijela Surtov

Ako vam se dopao tekst,  pogledajte šta još radi i gde Deni putuje.