Je l’ muško? Bolje da bude nedoumica do kraja

0
Foto: Unsplash.com

Prolazi vreme i stiže uput za ultrazvuk. Šta će nam to, kako je moglo ranije bez toga, ono istini za volju nije ni bilo te tehnike, za prva dva deteta. Meni nije milo to, bolje da bude nedoumica do kraja.

Stigosmo na ultrazvuk i dok čekasmo na red naiđe Gočmanka, lekar i stručnjak za ultrazvuk, a kako je udata u Suvi Do kod Blaca, rodno selo roditelja moje žene, ja je zovem šurnjaja, jer sve lepe žene su meni kao seoskom zetu šurnjaje i tu spora nema. Kako je znala da imam dve ćerke, kaže baš da vidim šta će biti. Uđe unutra i izađe i kaže – nezgodan je položaj, ne može se videti. Ja se preledih, lepo osetih kako mi žmarci niz noge do vrhu prstiju odoše, ali se kuražim, sigurno žensko pa neće da mi kaže.

Ma ako je žensko nek je živo i zdravo, kažem, a glas mi podrhtava. Ma stvarno se ne vidi, reče i ode.

Ne verujem ja, nije ni za verovanje prolazi vreme, dolazi novembar, ja već samo malo u podsvesti mislim na muško, a pripremam i ime ako bude žensko zvaće se Danica. Svi ućutasmo – zube ne belimo!!!

Foto: Unsplash.com

Stiže treće!
I dođe 24. novembar 1994. godine slava Svetog Mrate, spremamo se na slavu kod prijatelja Miće i Dušice. Žena neće, kaže ne može, pa dobro, idem ja da se ne naljute. Ma je l’ ti čuješ, ja ću se poroditi!!! Stigosmo na porodilište i na vratima porodilišta vidi mene i ženu dežurne sestra, onako starije i pita nas – gde je porodilja, a malo kasnije kad vide šta je u pitanju, da li je bila tu ranije. Uđe unutra, ja pod prozor, tu mi stigoše rođene sestre Mira i Jeca i čekamo, čekamo, čekamo!!!

Zebnja, neizvesnost, noge nemam…. Javlja neko, uvode je u salu….. Potraja malo, začuh dečji plač…. i odmah se otvara prozor. Čim sam čuo otvaranje, znao sam da je muško – biće časti. Da je žensko ne znam ko bi mi uzeo muštuluk!

I tako, ja ispričah moju priču, istinitu, tačnu a svi vi koji ostajete bez deteta ili na jednom, razmislite, kako dete ostavljate bez roda, odmah ga izolujete u nekom svom svetu sebičnosti, jer materijalno blagostanje nije sve u životu. Treba da nas ima, i treba da svako ima i muško i žensko, da živi život.

Autor: Zvonko Prelić

A kako je Zvonko čekao prva dva deteta možete pročitati na stranicama

Iz ugla muškog šoviniste – kako žene kažu 

Samo lepi i pametni ljudi imaju žensku decu