Она зна да је срећна беба тамо где је срећна мама!

0

Јелена Красић је млада, способна и активна жена и мама, коју сви препознају по слогану: „Ваше тијело наша брига“. Љубав према супругу и спорту довела ју је у Прокупље, где успешно води Центар за рекреацију „Старс фит“.

Однедавно дупла мама, решила је да се два месеца након царског реза покрене и са свим (будућим) мамама и породиљама подели своје искуство. Шта маме треба да једу? Које вежбе могу и смеју да раде?

Топличанка ће у наредним недељама преносити најзанимљивије активности ове супер маме, а на почетку је, разуме се, почетак!

УВОДНО-СТАРТНА РЕКРЕАЦИЈА ПОРОДИЉА

Након мјесец и по до два већ сте ушле у ритам са својим бебама, навикли сте се једни на друге, обавили прве контроле, били већ у првим шетњама, ви се осјећате добро… и схватиле сте да све функционише како треба и да је право вријеме да се активирате. Знате своје стање са килограмима, наслагама које су присутне, стрије или целулит и сада је непходно да измјерите своје обиме: *струк(висина пупка) *доњи стомак(у највећем дијелу) *бутине *ногу(у најширем дијелу) као и руку. Све то лијепо запишете и ставите датум, како би пратиле своје стање и напредак.

Лијепо вријеме нам је савезник, зато комотну одјећу, колица у руке, понесите воду и у прву мало дужу и озбиљнију шетњу.

План је следећи!

Одредите дионицу коју ћете данас прећи, гледајте да терен није у потпуности раван него да има благу узбрдицу, ако је равна трим стаза или парк у питању онда повећајте број кругова који ће замјенити узбрдицу… Пошто је ходање одличан вид рекреације, ви запишите пређену километразу или број пређених корака (скините апликацију по жељи) и вријеме, тако ће напредак бити јаснији. Дишите дубоко, удах на нос-издах на уста а ако видите да вам не одг. онда два удаха на нос издах на уста, хидрирајте се када осјетите потребу и уживајте са својом бебом. Недељу до двије се активирајте шетњом и из дана повећавајте број кругова или промјените своју стазу, нађите веће узбрдице…

Срећна мама срећна беба!

 

Ауторка: Јелена Красић, дипл.професор спорта и физичког васпитања и персонални тренер

e-mail: starsfit2016@gmail.com

Старс фит можете пратити на Фејсбуку и Инстаграму.