Књига за друга – лепа прича из Крушевца

0
развојни центар србије

„Књига за друга“ је једна лепа акција која ових дана буди мале, а и велике Крушевљане. Акцију организује Развојни центар Србије, поводом Светског дана књиге 23. априла, а укључене су све основне школе у Крушевцу. Прикључите се и ви!

Са жељом да код ученика развију љубав према књизи, али и љубав према дељењу, Развојни центар Србије поккренуо је ову хуманитарну акцију. Акција се састоји у прикупљању књига које ће бити потом прослеђене ОШ „Владислав Савић Јан“ у Паруновцу, за потребе подручних одељења.

У акцији учествују ученици млађих разреда свих осам основних школа у Крушевцу, а уз благослов свог секретара и Епархија крушевачка.

– Нама је много драго да су се позиву одазвале све школе. Желели смо да подстакнемо оне најмлађе да се укључе. Разговарали смо са њима и са учитељима у школама. Они су сада у том узрасту када већ могу и треба да схвате колики је значај дељења, али и колико је важно да свако ко жели да чита има ту могућност. Позивамо све људе добре воље да завире у своје библиотеке и пронађу бар једну књигу коју могу поклонити. Нама то значи много, јер књига по књига – ето библитеке у подручним одељењима ОШ „Владислав Савић Јан“! – рекла је иницијаторка акције Ана Тењовић Пауновић из Развојног центра за медије.  

Акцију „Књига за друга“ Развојни центар Србије организује по први пут. Међутим, у овој непрофитној организацији се надају да ће прикупљање књига постати годишња традиција поводом Светског дана књига, не само у Крушевцу већ у свим градовима наше земље.

развојни центар србије

Развојни центар Србије је невладино и непрофитно удружење основано ради остваривања циљева у области одрживог развоја, људских права, промовисања европских интеграција, међународне сарадње, културе, хуманитарног рада, презентације иновација и едукације. Своје циљеве остварују самостално, али и у сарадњи са физичким и правним лицима, кроз писање и реализацију пројеката који имају за циљ унапређење и афирмацију друштвене заједнице, примарно у Крушевцу, али и на нивоу целе Србије.

Топличанка је спремила своје књиге да пошаље у Крушевац. Буди Топличанка – пошаљи и ти!

(За више информација можете позвати број телефона 066 488 63 51)